Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kålfad med kylling, flødesovs og bacon

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

14. oktober 2021
Dejlig ovnret med blomkål, rosenkål, porrer og kylling - alt sammen i en smækker lækker fløde/ostesovs og toppet med revet ost, bacon og persille.
Kålfad med kylling, flødesovs og bacon

Opskrift på kålfad med kylling, flødesovs og bacon

Dejlig ovnret med blomkål, rosenkål, porrer og kylling – alt sammen i en smækker lækker fløde/ostesovs og toppet med revet ost, bacon og persille. Med andre ord – alt i et fad i et herligt mix af friskt grønt, mør kylling, knasende bacon og cremet sovs – og så endda med masser af gode vitaminer.

Retten kan spises lige som den er eller evt. serveres med ris.

Det hele er nemt og hurtigt at lave og passer sig selv i ovnen det meste af tiden.

Kålfad med kylling, flødesovs og bacon
Servings: 4 personer

Kålfad med kylling, flødesovs og bacon

Dejlig ovnret med blomkål, rosenkål, porrer og kylling – alt sammen i en smækker lækker fløde/ostesovs og toppet med revet ost, bacon og persille.
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Porre
  • 300 gram Blomkål
  • 150 gram Rosenkål
  • 400 gram Kyllingebryst filet
  • 3 deciliter Vand
  • 2 deciliter Fløde
  • 1 stk. Bouillonterning høns
  • 200 gram Revet ost
  • 150 gram Bacon i tern
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Skyl og rens porrer, blomkål og rosenkål. Skær porrer i skiver og blomkål og rosenkål i mindre stykker – put grøntsagerne i et ovnfast fad.
    Skær kylling i skiver og placer ovenpå grøntsagerne. Krydr godt med salt og peber.
    Put vand, fløde, bouillonterning og halvdelen af osten i en gryde – lad simre til osten er smeltet og hæld derefter sovsen i fadet. Top med den sidste halvdel af den revne ost.
    Tilbered retten 25-30 min i en 200 grader forvarmet ovn – til kyllingen er gennemstegt.
    Imens fadet er i ovnen, sprødsteges bacon.
    Efter en halv times tid, tages retten ud, toppes med bacon og persille og serveres – evt med ris 😊

Følg mig på Instagram her.