Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Juleburger med andeconfit

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

18. december 2018

Opskrift på juleburger med andeconfit

Essensen af jul fanget i en burger. Det her er en fast ny juletradition hos os og måske en fremtidig klassiker på de danske julefrokostborde?

Burgeren er genial på flere forskellige måder. Den kan bruges som rester fra en juleaften eller en julefrokost, men den kan sagtens laves frisk som jeg har gjort i den her opskrift.

Sous vide teknikken er brugt til at lave vores andeconfit, så de tilberedes i eget fedt over lang tid, fremfor i en gryde med en masse ekstra andefedt/olie.

Rødkålen er sågar også tilberedt sous vide.


Antal: 2 Portioner

Juleburger med andeconfit

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Burgerbolle
  • 2 stk. Confiteret andelår
  • 4 spsk. Rødkål Tilberedt
  • Flæskesvær

Sauce

  • 1 spsk. Andefedt
  • 1.5 spsk. Hvedemel
  • 4 deciliter fond Ande- eller hønsefond
  • Kødsaft Fra andeconfit posen
  • 0.5 deciliter Fløde
  • 1 tsk. Ribsgele
  • Sovsekulør
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft og æbleeddike

Sådan gør du

Hurtig andesovs

  • Saucen laves som en opbagt sauce. Smelt andefedtet ved rimelig høj varme og hæld mel i under kraftig omrøring.
    Tilsæt 1 dl fond ad gangen - stadig under kraftig omrøring.
    Fortsæt med mere fond når det tykner kraftigt.
    Når du løber tør for fond, tilsæt væden fra din andeconfit vakuumpose. Se dog lige om du kan undgå at få fedtet med.
    Til sidst tilsættes fløden, sovsekulør og smag til med salt, peber, citronsaft og eddike.
     

Andeconfit sous vide

  • Vi laver typisk store portioner af confit de canard, hvor de vakuumpakkes med i to i hver pose. Dem vi ikke spiser, kommer i fryseren. Vi tager dem typisk op fra fryseren om morgenen og genvarmer dem i vores sous vide/vandbad i cirka 30 minutter ved 75 grader. Herefter giver vi dem stegeskorpe, enten ved hjælp af en gasbrænder eller på panden.
    Det var også den måde vores andeconfit blev lavet her. Skindet blev pillet af og kødet blev trevlet. 
    Vi brugte kødet fra ét andelår pr. burger.
     

Sous vide rødkål

  • Rødkålen er lavet ud fra den her opskrift
    Vi bruger cirka 2 spsk. pr. burger.
     

Flæskesvær

  • Flæskesværen vi brugte til den her opskrift kom fra denne opskrift. Retten er ret blød, så det er vigtigt at få flæskesværenes sprødhed med i retten.
     

Burger boller

  • Burgerbollerne vi brugte her kommer fra denne opskrift. Bollerne skal blot skæres over og let ristes på indersiden. Det gør at burgeren ikke bliver så fedtet/våd.
     

Anretning 

  • Burgeren har alt hvad jeg mener der hører sig til julen i sig, men der ingen tvivl om at den har noget af en flæskestegssandwich/bøfsandwich over sig. 
    Smør indersiden af bollerne med lidt andesovs og kom rødkål på underbollen. Herefter placer det trevlede andelår ovenpå og kom til sidst lidt flæskesvær henover.
    Put topbollen på og hæld sovs henover.
    Velbekomme.

Noter

Hvis du vil gå all-in på jul, så kan du f.eks. servere retten med brunede kartofler

Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:
I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.