Hummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persille olie

Hummerbisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persilleolie
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. januar, 2021 - 09:25
Beskrivelse

Jomfruhummer bisque med ravioli, smørstegte jomfruhummer og persilleolie.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bisque)
1⁄2 kg Jomfruhummer (skallerne herfra bruges til bisquen)
6 1⁄2 dl Hvidvin
1 dl Alkohol (cognac/whisky)
1⁄2 ds Tomatpure
1⁄2 fennikel
1⁄2 bdt Timian
2 tsk Rosmarin (tørret)
1 Løg
4 fed Hvidløg
  Olie (til stegningen)
250 ml Piskefløde
25 g Smør
  Opskriftsgruppe (Ravioli)
200 g Pastadej
1⁄2 kg Jomfruhummer
2 spsk Ricotta
1 spsk Citronsaft
1 fed Hvidløg
1 tsk Smør
1 spsk Persille (finthakket)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Persilleolie)
Vejledning

Jomfruhummerbisque

  1. Pil jomfruhummerne
  2. Hak grønsagerne grofthakket
  3. Opvarm ikke olien i en stor gryde, skal være rygende varm. Hæld skallerne fra jomfruhummerne i gryden, og steg dem ved hård varme nogle minutter. Tilsæt timian, rosenmarie, hvidløg og tomatpure, og steg yderligere nogle minutter.
  4. Nu skal jeg der flamberes. HUSK AT SLUKKE FOR ÆMHÆTTEN. Tilsæt cognac/whiskyen, og sæt ild til indholdet. Rør rundt i skallerne et par gange og flambere til ilden dør.
  5. Tilsæt hvidvin, laurbærblade og grønsagerne, og lad suppen stå at simre i 20 minutter
  6. Sigt suppen over i en ren gryde, og lad den koge lidt mere.
  7. Tilsæt fløden og lad suppen koge yderligere lidt ind, til den har en cremet konsistens. Smag til med lidt cayennepeber, citronsaft og salt/peber.
  8. Lige inden servering tilsættes smøren og blender bisquen med en stavblender, dette giver  en skummet jomfruhummerbisque.

 

Jomfruhummer ravioli:

  1. Opvarm smøren på en pande, og tilsæt jomfruhummerne, lad den stege nogle minutter med hvidløg.
  2. Tag nogle af jomfruhummerne til side, og hak resterne i mindre stykker.
  3. Bland de hakket jomfruhummer, ricotta, persille, hvidløg, citronsaft og salt/peber sammen, og stil på køl.
  4. Rul pastadejen tyndt, lettest med en pastamaskine, men kan sagtens gøres med en kagerulle.
  5. Kom klatter af fyldet på den udrullet pasta, og kom et stykke pasta ovenpå, tryk den godt ned omkring fyldet.
  6. Skær hver ravioli ud i ønsket form, og tryk kanterne fast med en gaffel.
  7. Koges i saltet vand i 3 minutter. 
     

Persilleolie

  1. Opvarm vand i en gryde, og dyp persillen i vandet i 5 sekunder
  2. Opvarm olien i en gryde til den er ca. 70 grader.
  3. Blend persille og olie godt sammen.
  4. Sigt persilleolien gennem et klæde og sæt den på køl.

 

Servering:

Hæld et par store skefulde af bisquen i en dyp tallerken. Tilsæt 3-4 ravioli, dryp persilleolie rundt omkring. pyntes med de smørstegte jomfruhummer og krydderurter.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier