Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri gulerodsbrud med solsikkekerner

Lene Barner Dyg

Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.

13. maj 2019
Lækre og dejlige gulerodsbrud. De er nemme at lave og min udgave er gluten- og laktosefri. De blev pisse gode, hvis jeg selv skal sige det - især da de var lune.

Opskrift på glutenfri gulerodsbrud med solsikkekerner

Lækre og dejlige gulerodsbrud. De er nemme at lave og min udgave er gluten- og laktosefri.

De blev pisse gode, hvis jeg selv skal sige det – især da de var lune.

Jeg skal dog arbejde lidt med opskriften, da dem der kom i fryseren ikke var så gode da de kom op igen.


Servings: 8 stk.

Glutenfri gulerodsbrud med solsikkekerner

Lækre og dejlige gulerodsbrud. De er nemme at lave og min udgave er gluten- og laktosefri. De blev pisse gode, hvis jeg selv skal sige det - især da de var lune.
Author: Lene Barner Dyg
Ret: Bagning
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 2.5 deciliter Vand
  • 50 gram Gær
  • 2 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt
  • 20 gram Sukker
  • 75 gram Solsikkekerner
  • 200 gram Gulerødder
  • 500 gram Boghvedemel
  • 35 gram Margarine Jeg brugte Ama plantebagemargarine uden mælk

Sådan gør du

  • Start med at riv gulerødderne groft.
    Ælt alle ingredienserne sammen, gerne på en røremaskine eller med en el-pisker.
    Ælt det gerne i op til 5 minutter, så det bliver godt æltet sammen.
    Kom et viskestykke henover og lad det hæve ved stuetemperatur i minimum 30 minutter.
    Beklæd en bageplade med bagepapir.
    Dejen er til den våde side, så du kan ikke forme dem med hænderne.
    Brug to spiseskeer til at tage dem op med og placer dem på bagepladen. Det bliver til 8-10 stk., afhængig af størrelsen.
    Bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft i 15 minutter.