
Opskrift på glutenfri gulerodsbrud med solsikkekerner
Lækre og dejlige gulerodsbrud. De er nemme at lave og min udgave er gluten- og laktosefri.
De blev pisse gode, hvis jeg selv skal sige det – især da de var lune.
Jeg skal dog arbejde lidt med opskriften, da dem der kom i fryseren ikke var så gode da de kom op igen.

Glutenfri gulerodsbrud med solsikkekerner
Ingredienser
- 2.5 deciliter Vand
- 50 gram Gær
- 2 stk. Æg
- 1 tsk. Salt
- 20 gram Sukker
- 75 gram Solsikkekerner
- 200 gram Gulerødder
- 500 gram Boghvedemel
- 35 gram Margarine Jeg brugte Ama plantebagemargarine uden mælk
Sådan gør du
- Start med at riv gulerødderne groft. Ælt alle ingredienserne sammen, gerne på en røremaskine eller med en el-pisker. Ælt det gerne i op til 5 minutter, så det bliver godt æltet sammen. Kom et viskestykke henover og lad det hæve ved stuetemperatur i minimum 30 minutter. Beklæd en bageplade med bagepapir. Dejen er til den våde side, så du kan ikke forme dem med hænderne. Brug to spiseskeer til at tage dem op med og placer dem på bagepladen. Det bliver til 8-10 stk., afhængig af størrelsen. Bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft i 15 minutter.