Glutenfri burgerboller med blomkål

Glutenfri burgerboller med blomkål

20 min
25 min
6  stk.
Profile picture for user Lene Barner Dyg
Lene Barner Dyg
Amatør

✅Gluten- og laktosefri burgerboller med blomkål - sunde og lækre!

✅Server burgere med god samvittighed ved at sætte disse "burgerboller" på bordet. 

✅Bollerne er anderledes, end du nok er vant til, men på trods af det, er de virkelig et forsøg værd!
Om opskriften
Beskrivelse

Gluten- og laktosefri burgerboller med blomkål - sunde og lækre!

Server burgere med god samvittighed ved at sætte disse "burgerboller" på bordet. 

Bollerne er anderledes, end du nok er vant til, men på trods af det, er de virkelig et forsøg værd. Blomkålen udvikler under bagningen en let sødlig smag, der passer godt til det salte fyld, der skal i burgeren.

Ingredienser
1⁄2 Blomkål
3 Æg
1 dl Skyr
1 1⁄2 tsk Sukker
1 1⁄2 tsk Bagepulver
4 tsk Loppefrøskaller
2 tsk Chiafrø
60 g Havregryn (evt. glutenfri)
  Krydderier (salt og peber)
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Skyl blomkålen og fjern bladene og den grove del af stokken.

Riv blomkålen på den fine side af rivejernet.

Kom havregrynene i en foodprocessor eller minihakker og blend dem til mel.

Kom havregryn og blomkål i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Rør det hele sammen og lad det trække i 10 minutter.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Form dejen til 6 boller med en spiseske.

Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Drys med sesamfrø og bag bollerne i 20-25 minutter ved 180 grader.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Lad bollerne afkøle, inden de fyldes med dit foretrukne burgerfyld.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Noter

Hævede ikke rigtig

Om forfatteren
Profile picture for user Lene Barner Dyg
Lene Barner Dyg
Amatør
Bio
Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier