
Opskrift på dadelkugler med peanutbutter og appelsin
I et forsøg på at tilfredsstille mine chokolade og sødt cravings på en lidt sundere måde, har jeg kastet mig ud i dadelkugler.
Søde, fyldige små chokoladelækre hapsere – men uden tilsat sukker. De her er lavet med dadler, bønner og havregryn og så har de fået smag fra peanutbutter og et lille strejf af appelsin – de smager skønt! Det lyder måske skørt med bønner, men du smager dem ikke overhovedet – det tilføjer blot godt med proteiner og gør noget rigtigt godt for konsistensen. De her dadelkugler er på én gang lidt romkugle og konfektagtige. De er nemme at lave og jeg synes fint de tilfredsstiller den søde tand
Ønsker du en glutenfri version af dadelkuglerne, udskifter du bare almindelige havregryn med glutenfri.
Dadelkugler kan laves i et utal af variationer og jeg skal helt sikkert prøve flere. Men her får I foreløbig opskriften på mit first try, som gik ret så godt.

Dadelkugler med peanutbutter og appelsin
Grej
- Rivejern Valgfrit til Appelsinskal
- Blender (mulighed 1)
- Minihakker (mulighed 2)
- Foodprocessor (mulighed 3)
Ingredienser
- 100 gram Dadler stenfri
- 100 gram Bønner sorte
- 1 deciliter Havregryn glutenfri hvis du ønsker det
- 1 deciliter Vand
- 1 spsk. Kakao
- 1 spsk. Peanutbutter
- 1 tsk. Appelsinskal revet
- 1 tsk. Vaniljesukker
Desuden
- 1 deciliter Mandler finthakkede
- 1 spsk. Kakao
Sådan gør du
- Put alle ingredienser til dadelmassen i en blender, minihakker eller foodprocessor og blend til en jævn, nogenlunde sammenhængende masse.
- Den bliver mere fast på køl, men skal ku hænge sammen, uden at virke for tør.
- Tilsæt evt mere vand eller havregryn efter behov.
- Sæt dadelmassen på køl en times tid – så den lige sætter sig.
- Tril små mundrette bidder af massen og rul dem i finthakkede mandler, kakao, kokosmel eller hvad du nu synes
Noter
