Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chili con carne med nachos

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

10. juni 2018
Den lækre chili con carne går man sjældent galt i byen med. Vores opskrift er en simre-ret og serveres med guacamole og hjemmelavet tortilla chips.

Opskrift på chili con carne med nachos

Den lækre chili con carne går man sjældent galt i byen med. Vores opskrift er en simre-ret og serveres med guacamole og hjemmelavet tortilla chips/nachos.

Servings: 4 Portioner

Chili con carne med nachos

Den lækre chili con carne går man sjældent galt i byen med. Vores opskrift er en simre-ret og serveres med guacamole og hjemmelavet tortilla chips.
Author: Per Asmussen
Ret: Forret, Hovedret, Snack
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 3 timer

Ingredienser

Chili con carne

  • 1 spsk. Olie Smagsneutral
  • 500 gram Hakket Oksekød
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 1 deciliter Rødvin
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 0.5 liter fond
  • 0.5 liter Passata Flåede/hakkede tomater kan sagtens bruges i stedet for
  • 1 dåse Kidneybønner
  • 20 gram Mørk chokolade Minimum 60 % kakaoprocent
  • 1 stk. Chili Efter smag.

Tilbehør

  • 20 stk. Tortillas
  • Olie
  • Salt
  • Guacamole

Sådan gør du

Chili con carne

  • Varm olien op i en stor sauterpande eller tykbundet gryde op og brun kødet godt af. Krydr det med salt og peber.
  • Imens kødet brunes snittes løg, hvidløg, chili og rød peberfrugt (er ikke med i vores udgave) i mindre stykker.
  • Tag kødet op af panden og stil det til side og steg løgene og hvidløgene på panden. Tilføj evt. lidt mere fedstof.
  • Tilsæt rødvinen og lad det koge lidt ind. 
  • Tilsæt chilien og krydderierne og lad det simre et par minutter.
  • Tilsæt passataen, peberfrugten, kanelstangen, fonden og kødet og lad det simre ved svag varme i 2 timer med låg på.
  • Tag låget af panden/gryde og skru op for varmen hvis kødsovsen er for tynd. Hvis ikke, så skal den bare simre videre uden låg på.
  • Tag kidneybønnerne ud af dåsen og skyl dem godt af og lad dem dryppe af i 10-15 minutter.
  • Hæld bønnerne og chokoladen i kødsovsen og varm det igennem i små 10 minutter. Smag retten til salt, peber, citronsaft, sukker og eddike.

Hjemmelavet tortilla chips

  • Vi har valgt at lave vores egne tortilla chips til denne opskrift. Du kan sagtens erstatte dem med færdigkøbte chips.
  • I bund og grund er hjemmelavede tortilla chips "bare" friturestegte tortilla pandekager. De kan frituresteges i en frituregryde, i en pande/gryde eller i ovnen. Vi har valgt at gøre det i ovnen i den her opskrift.
  • Skær tortilla pandekagerne i trekanter. Hvis du har en pizza-slicer, så brug den og skær dem ud som du ville skære en pizza.
  • Vend dine tortilla chips i olie og læg dem på et bageplade beklædt medbagepapir. Det er en lidt langsommelig proces, men det er vigtigt at de alle får olie og ikke lægger oven på hinanden.
  • Tilbered dem i ovnen i alt fra 7-15 minutter ved 180 grader almindelig ovn. De skal være gyldne.
  • Tag dem ud af ovnen og placer dem på fedtsugende papir.
  • Drys salt på og lad dem køle af og de er klar til servering

Servering

  • Server din chili con carne i en skål og brug den som en dip til dine hjemmelavede tortilla chips.
  • Placer en spiseskefuld creme fraiche eller guacamole på toppen af din kødsovs.