Go Back
+ servings
Servings: 4 Portioner

Chili con carne med nachos

Den lækre chili con carne går man sjældent galt i byen med. Vores opskrift er en simre-ret og serveres med guacamole og hjemmelavet tortilla chips.
Author: Per Asmussen
Ret: Forret, Hovedret, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Aftensmad, Frokost, hakket oksekød, Mexico, oksekød, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 3 timer
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Chili con carne

  • 1 spsk. Olie Smagsneutral
  • 500 gram Hakket Oksekød
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 1 deciliter Rødvin
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 0.5 liter fond
  • 0.5 liter Passata Flåede/hakkede tomater kan sagtens bruges i stedet for
  • 1 dåse Kidneybønner
  • 20 gram Mørk chokolade Minimum 60 % kakaoprocent
  • 1 stk. Chili Efter smag.

Tilbehør

  • 20 stk. Tortillas
  • Olie
  • Salt
  • Guacamole
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Chili con carne

  • Varm olien op i en stor sauterpande eller tykbundet gryde op og brun kødet godt af. Krydr det med salt og peber.
  • Imens kødet brunes snittes løg, hvidløg, chili og rød peberfrugt (er ikke med i vores udgave) i mindre stykker.
  • Tag kødet op af panden og stil det til side og steg løgene og hvidløgene på panden. Tilføj evt. lidt mere fedstof.
  • Tilsæt rødvinen og lad det koge lidt ind. 
  • Tilsæt chilien og krydderierne og lad det simre et par minutter.
  • Tilsæt passataen, peberfrugten, kanelstangen, fonden og kødet og lad det simre ved svag varme i 2 timer med låg på.
  • Tag låget af panden/gryde og skru op for varmen hvis kødsovsen er for tynd. Hvis ikke, så skal den bare simre videre uden låg på.
  • Tag kidneybønnerne ud af dåsen og skyl dem godt af og lad dem dryppe af i 10-15 minutter.
  • Hæld bønnerne og chokoladen i kødsovsen og varm det igennem i små 10 minutter. Smag retten til salt, peber, citronsaft, sukker og eddike.

Hjemmelavet tortilla chips

  • Vi har valgt at lave vores egne tortilla chips til denne opskrift. Du kan sagtens erstatte dem med færdigkøbte chips.
  • I bund og grund er hjemmelavede tortilla chips "bare" friturestegte tortilla pandekager. De kan frituresteges i en frituregryde, i en pande/gryde eller i ovnen. Vi har valgt at gøre det i ovnen i den her opskrift.
  • Skær tortilla pandekagerne i trekanter. Hvis du har en pizza-slicer, så brug den og skær dem ud som du ville skære en pizza.
  • Vend dine tortilla chips i olie og læg dem på et bageplade beklædt medbagepapir. Det er en lidt langsommelig proces, men det er vigtigt at de alle får olie og ikke lægger oven på hinanden.
  • Tilbered dem i ovnen i alt fra 7-15 minutter ved 180 grader almindelig ovn. De skal være gyldne.
  • Tag dem ud af ovnen og placer dem på fedtsugende papir.
  • Drys salt på og lad dem køle af og de er klar til servering

Servering

  • Server din chili con carne i en skål og brug den som en dip til dine hjemmelavede tortilla chips.
  • Placer en spiseskefuld creme fraiche eller guacamole på toppen af din kødsovs.