Varm olien op i en stor sauterpande eller tykbundet gryde op og brun kødet godt af. Krydr det med salt og peber.
Imens kødet brunes snittes løg, hvidløg, chili og rød peberfrugt (er ikke med i vores udgave) i mindre stykker.
Tag kødet op af panden og stil det til side og steg løgene og hvidløgene på panden. Tilføj evt. lidt mere fedstof.
Tilsæt rødvinen og lad det koge lidt ind.
Tilsæt chilien og krydderierne og lad det simre et par minutter.
Tilsæt passataen, peberfrugten, kanelstangen, fonden og kødet og lad det simre ved svag varme i 2 timer med låg på.
Tag låget af panden/gryde og skru op for varmen hvis kødsovsen er for tynd. Hvis ikke, så skal den bare simre videre uden låg på.
Tag kidneybønnerne ud af dåsen og skyl dem godt af og lad dem dryppe af i 10-15 minutter.
Hæld bønnerne og chokoladen i kødsovsen og varm det igennem i små 10 minutter. Smag retten til salt, peber, citronsaft, sukker og eddike.