Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous Vide Culotte af Wagyu

Ronnie PetersenRonnie
  

Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.

21. februar 2018
Serveret med Pommes Fondant, syltede rødløg og sauce beurre blanc

Opskrift på sous vide culotte af wagyu

En culottesteg fra det ekslusive wagyu-kvæg er en delikatesse, du bør unde dig selv, din familie og gæster at prøve.

I denne opkrift finder du en udførlig gennemgang af, hvordan du tilbereder culottestegen i Sous Vide. Når du bruger Sous Vide som tilberedningsmetode kan du forvente en næsten garanti-mør culottesteg, der er perfekt tilberedt.  

Kan du ikke skaffe wagyu-kød, vil en ganske almindelig culotte dog også nå nye højder med denne opskrift.   

Servings: 8 Personer

Sous Vide Culotte af Wagyu

Serveret med Pommes Fondant, syltede rødløg og sauce beurre blanc
Author: Ronnie
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 timer

Ingredienser

  • 1 kilogram Okseculotte Wagyu
  • 8 stk. Bagekartofler Gerne store
  • 8 stk. Syltede rødløg Både
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 4 stk. Æg
  • 4 spsk. Creme Fraiche
  • 4 deciliter Hønsefond
  • 500 gram Smør
  • 1 stk. Citronsaft Fra en stor citron
  • 5 deciliter fond Vi brugte oksefond fra afpuds af krogmodnet oksecuvette

Sådan gør du

Sauce Beurre Blanc

  • Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt fonden. Hæld det på en kande og lad det køle lidt af. 
    Find en lille, tykbundet gryde og pisk æggene, æggeblommerne og cremefraichen til det skummer lidt over lav varme.
    Derefter skal smør/fondblandingen tilsættes lidt efter lidt under kraftig piskning (ligesom en sauce bearnaise). Herefter skal der tilsættes salt, hvid peber, citronsaft og lidt safran.
     

Syltede rødløg

  • Brug 8 både og det er en god ide at de er lavet minimum dagen inden. Se opskriften her.
     

Sous Vide Wagyu Culotte

  • Normalt vil vi give en okseculotte 7 timer ved 54 grader i sous vide/vandbad. Wagyu kødet er meget mørt, så vi gav det 4 timer og 45 minutter ved 54 grader.
    Kødet blev derefter stegt lynhurtigt på hver side på en brændvarm pande og skåret ud i tynde skiver. Wagyu kød er voldsom i umami smagen, så man behøver ikke den store mængde kød i forhold til, hvad man plejer.
    Culotte udskæring

Pommes Fondant

  • De store bagekartofler skæres i firkanter og steges i rigeligt smør med frisk rosmarin, timian og salt og peber på alle sider, så der kommer stegeskorpe.
    Fonden tilsættes, og der lægges låg på panden/gryden.
    Giv dem derefter 45 minutter ved lav varme, og de er klar til servering. Pommes Fondant
    Server det hele samlet. Den milde sauce spiller perfekt op imod det ekstremt møre og smagfulde kød.
    Wagyu Culotte Sous Vide