Selleri røsti

Selleri røsti

1 t
10 min
3  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Lækre, sprøde og let krydrede rösti med knoldselleri. ✅Et lækkert alternativ til kartoffelrösti. ✅Super til morgenmad eller som tilbehør til aftensmaden!
Om opskriften
Beskrivelse

Rosti, rosti eller rösti - kært barn har mange navne. Vi elsker kartoffelrøsti hjemme hos os, men denne gang stod den på rodfrugt rösti med knoldselleri!

De opstod faktisk lidt ved en fejl. Planen var nemlig at lave "frikadeller" med knoldselleri i stedet for hakket svinekød. 

Idéen var sikkert god nok, men det endte ikke rigtig ud i frikadeller! I stedet blev det til yderst velsmagende røsti, som jeg til hver en tid gerne laver igen som erstatning for kartofler eller ris som tilbehør.

Selleri røsti

Cayennepeberet er med til at give lidt varme til retten, men er du ikke til det krydrede, kan du bare undlade det.

 

Selleri røsti opskrift

Ingredienser
300 g Knoldselleri
65 g Løg
2 Æg
1 tsk Paprika
1⁄2 tsk Cayennepeber (valgfrit)
1 spsk Hvedemel
  Salt og peber (fra kværn)
  Olie (til stegning)
  Smør (til stegning)
Vejledning
  1. Skræl knoldsellerien og riv den groft på rivejernet.

  2. Pil løget og riv det ligeledes groft.

  3. Vrid knoldsellerien og løget helt fri for væde i et viskestykke.

  4. Rør alle ingredienser (pånær ghee / olie og smør) grundigt sammen i en skål.

  5. Kom olie og smør på en varm pande (middelhøjvarme, 10 / 14 på mit komfur) og læg klatter af sellerimasse på den varme pande.

  6. Steg røstierne i cirka 4 minutter på begge sider, indtil de er gyldne og sprøde.

  7. Servér.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier