Det her er stærke sager: En krydret chutney er en lækker måde at bruge de røde stængler på, for rabarbernes syrlighed og de kraftfulde krydderier er en perfekt kombination.

Det her er stærke sager – og ikke kun smagsmæssigt – for det kan lyde som breaking news, at rabarber kan serveres som andet end crumble og saft. En krydret chutney er en lækker måde at bruge de røde stængler på, for rabarbernes syrlighed og de kraftfulde krydderier er en perfekt kombination.

Rabarberchutney
Det her er stærke sager: En krydret chutney er en lækker måde at bruge de røde stængler på, for rabarbernes syrlighed og de kraftfulde krydderier er en perfekt kombination.
Udskriv
Pin
Antal: 1 lille glas
Ingredienser
- 5 stk. Rabarber små
- 1 stk. Rødløg
- 2 cm Frisk ingefær
- 2 fed Hvidløg
- 0.5 stk. Chili kan udelades
- 1 deciliter Æbleeddike
- 1 deciliter Balsamico
- 1 deciliter Vand
- 1 tsk. Sennepskorn
- 1 tsk. Honning eller 2 tsk. rørsukker
- Salt
Sådan gør du
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Pil rødløg og hvidløg og skær dem i skiver.
- Snit ingefær og chili i små tern.
- Hæld balsamico, vand, æbleeddike, honning og sennepskorn i en gryde og varm det langsomt op sammen med rabarber, rødløg, hvidløg, chili og ingefær.
- Lad det småkoge 20-30 minutter ved lav varme – rør undervejs.
- Smag til med salt og honning, kog et par minutter mere og hæld så chutneyen på skoldede patentglas.
- Rabarberchutney holder sig frisk i køleskabet i en uge.
Serveringsforslag
- Rabarberchutney er kompottens stærke slægtning, og den kan derfor spises til mange af de samme ting. Prøv den med kylling eller fisk og nye, små kartofler.
- Du kan også bruge den til ost og om topping på et stykke smørrebrød, men personligt holder jeg mest af at servere den som tilbehør til dhal, wok eller i madpandekager. Vil du være med på den nordiske trend, kan du også komme en skefuld eller to på toppen af din gourmethotdog eller lade chutneyen tilføre et syrligt, stærkt touch til burgeren.
- Rør den også til en dressing, du kan bruge på en frisk salat.
Om forfatteren
Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.