Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pulled Pork sandwich

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

5. juli 2018
Vi giver dig en opskrift på den legendariske ret Pulled Pork. Kødet er tilberedt sous vide og udskåret fra den den spanske luksusgris Iberico, der også er kendt som sortfodsgris. Kødet serveres i en sandwich med rødkålsalat, barbecue sauce og mayo.

Opskrift på pulled pork sandwich

Vi giver dig en opskrift på den legendariske ret Pulled Pork. Kødet er tilberedt sous vide og udskåret fra den den spanske luksusgris Iberico, der også er kendt som sortfodsgris. Kødet serveres i en sandwich med rødkålsalat, barbecue sauce og mayo.


Antal: 8 personer

Pulled Pork sandwich

Vi giver dig en opskrift på den legendariske ret Pulled Pork. Kødet er tilberedt sous vide og udskåret fra den den spanske luksusgris Iberico, der også er kendt som sortfodsgris. Kødet serveres i en sandwich med rødkålsalat, barbecue sauce og mayo.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 8 timer
Tilb. tid: 1 day 45 minutter

Ingredienser

  • 2 liter Vand
  • 100 gram Salt
  • 50 gram Sukker
  • 10 stk. Peberkorn
  • 5 stk. Laurbærblad
  • 2 kilogram Nakkefilet Kan sagtens være en nakkekam
  • 4 spsk. Brun farin
  • 2 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 tsk. Peber
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Chilipulver
  • 1 tsk. Aromat
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Spidskommen
  • Rødkål
  • Citronsaft
  • Mayonnaise Kan sagtens være købe. Miracel Whip eller lignende
  • Barbecue sauce Sweet Baby Ray's Original Barbecue Sauce er min favorit til pulled pork
  • Brød Vi brugte daggammelt franskbrød her

Sådan gør du

  • Grundtanken ved at lave pulled pork af nakkekam eller nakkefilet er at smeltet al fedtet i de fede udskæringer og få det smagsfulde kød gjort mørt.
  • Det gøres ved at sprænge kødet ved at lægge det i en salt/sukkerlage for derefter at langtidstilberede den. Den proces gør at fedtet langsomt smeltes og du står tilbage med et mørt og dejligt stykke kød, der kan trevles med 2 gafler. Deraf navnet "Pulled Pork" - svinekød der er trukket fra hinanden.
  • I den her opskrift er kødet tilberedt sous vide, men det kan sagtens tilberedes i ovnen eller på grillen. Vi har en opskrift på pulled pork i ovn her.
  • Retten serveres med franskbrød

Salt/sukkerlage

  • Bring vandet i kog og tilføj salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. 
  • Når sukkeret er opløst, er salt/sukkerlagen klar.
  • Vi hælder det typisk i en stor zip-lock pose og sætter posen i et fad/bøtte, så det ikke vælter.
  • Kom lagen i køleskabet og når den er afkølet, lægges nakkefileten i posen og lad det stå i minimum 8 timer, men gerne op til 12-14 timer.
  • Vi laver typisk lagen i forbindelse med et aftensmåltid og sætter den i køleskabet. Lagen er typisk kold nok omkring sengetid, hvor kødet så lægges i den og trækker natten over.

Dry rub

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Brug en gaffel eller et piskeris til at blande dem sammen med.
  • Da farinen kan være lidt fugtig, er vigtigt at få det hele jævn fordelt.

Pulled pork sous vide

  • Sæt 1/3 af din rub til side, det skal først bruges dagen efter.
  • Brug 2/3 af din rub til at marinere dit kød med. Gnub det godt rundt ind i kødet, hele vejen rundt, med fingrene.
  • Pak kødet ind i en vakuumpose og vakuumpak den.
  • Tilbered kødet i sous vide/vandbad i 24 timer ved 73 grader. 
  • Efter de 24 timer tages kødet ud af posen og væsken hældes på en kande for sig. Der er ret meget væske, men det gør ikke noget. Det der er tilovers kan du f.eks. koge ind til en barbecue sauce.
  • Dub kødet tørt med et viskestykke/køkkenrulle og læg kødet på et ildfast fad.
  • Masser resten af din dry rub ind i kødet og tilbered det i 30-45 minutter i vonen (eller en grill) på 200 grader varmluft.
  • Kødets skal/bark må gerne blive sort, det giver kun en lækker smag til retten.
  • Tag kødet ud af ovnen.
  • Brug to gafler til at trevle kødet med.
  • Når al kødet er trevlet skal du hælde en smule af saften fra vakuumposen i fadet og rør godt rundt i det hele.

Rødkålsalat

  • Normalt får man coleslaw sammen i en pulled pork burger, men jeg kan godt lige at der er lidt mere bid i retten og det kan en meget simpel rødkålsalat hjælpe med. 
  • Det eneste salaten kræver er rødkål og lidt citronsaft.
  • 10 minutter før du skal spise skal du finsnitte et rødkål. Selvfølgelig er det afhængig af størrelsen hvor meget du har brug for. Men hvis kålen har en normal størrelse, så passer det med at 2 personer kan dele et kvart kål. 
  • Hak kålen relativ groft og kom en smule citronsaft ud over. Lad det trække i 5 minutter og det er klar til servering.

Brød

  • I bund og grund kan du nærmest bruge et hvilken som helst hvedebrød her til retten. Brødet må meget gerne være daggammelt og skal (som minimum) ristes på indersiden inden det skal bruges. Det kan gøres på brødristeren eller på ovnens eftervarme mens kødet trevles. Brødet/bollen skal være ristet på indersiden, da pulled pork kødet er meget vådt og vil derfor gennembløde brødet for hurtigt.
  • Her til opskriften brugte vi rester fra den her opskrift: franskbrød og brødet blev ristet i ovnen. 
  • Hvis du vil lave en pulled pork burger, så brug f.eks. en af disse to opskrifter på burgerboller: brioche burgerbolle eller almindelig burgerbolle

Servering

  • Smør brødet med mayo på begge indersider, læg et jævnt og tykt lag kød ovenpå, derefter barbecue sauce og til sidst rødkålen.
  • Luk den og du har en dejlig sandwich. 
  • Velbekomme.