x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pocheret pære

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. august 2020

Pocherede pærer er en skøn klassiker i dessertgenren. Pærerne absorberer sødmen fra sukkerlagen og bliver perfekt møre!

De serveres som regel som “Pære Belle Helene”, der er en fransk dessert med vaniljeis og chokoladesauce. Det er en flot servering, fordi pærerne fremstår hele, selvom kernehuset faktisk er fjernet. Jeg anrettede mine pocherede pærer med en creme anglaise (der godt nok blev lige til den tykke side) og en crumble lavet af mørdej.

Pocheret pære

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilke pærer, du bruger til pocherede pærer. Du skal vælge nogle, der hverken er umodne eller overmodne – men et sted lige imellem. Dvs. modne, men til den fastere side. Er de for modne, bliver de smattede, og er de ikke modne nok, bliver de ikke ordentligt tilberedt.

Pærerne kan både serveres lune og helt afkølede. Jeg lod mine køle af i en times tid inden servering, men du kan også opbevare dem på køl i sukkerlagen til næste dag, hvis de skal være helt kolde.


Pocheret pære

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Pochering

 • 4 Pærer ikke bløde - ca. 350 gr.
 • 1 Vaniljestang
 • 500 gram Vand
 • 3.33 deciliter Sukker

Sådan gør du

  1. Først skal kernehuset fjernes fra pærerne. Det gør du nemt med en lille skarp kniv. Start fra bunden af, fjern blomsten og derefter kernehuset. Pærerne skal kunne stå oprejst, så skær dem lidt til i bundne, hvis de "tipper" eller er lidt vakkelvorne.
  2. Skræl dernæst pærerne.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  4. Bring vandet i kog med sukker og vaniljekorn.
  5. Kom pærerne i vandet, når det koger. Lad dem koge under låg, indtil de er møre. Det tager cirka 20-25 minutter, men hold øje med dem. Du kan evt. lægge en lille tallerken eller en underkop ovenpå pærerne for at holde dem nede i lagen.
  6. Tag gryden af varmen og lad pærerne ligge i sukkerlagen, mens de køler af i cirka en time.
  7. Servér med en lækker crumble samt creme anglaise, vaniljeis eller råcreme. Spis den evt. med både en dessertgaffel og en ske - brug gaflen til at holde pæren fast, og skeen til at "skære" pæren i stykker med. God appetit!
  Pocheret pære

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.