Oksekød med rødvin, peber og hvidløg: En fantastisk simreret!

Opskrift på peposo (langtidssimret oksekød med rødvin, peber og hvidløg)
Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg: En fantastisk simreret!
Peposo stammer fra byen Impruneta syd for Firenze. Det er en virkelig enkel ret at lave – ganske få ingredienser og meget lidt arbejde. Og så smager den helt fantastisk!

Antal: personer
Peposo (Langtidssimret oksekød med rødvin, peber og hvidløg)
Oksekød med rødvin, peber og hvidløg: En fantastisk simreret!
Ingredienser
Langtidssimret oksekød
- 1 kilogram Oksebov eller tykkam eller lignende
- 12-16 fed Hvidløg
- 2 spsk. Peber eller efter smag*
- Salt
- 2 kviste Rosmarin
- 2 kviste Salvie
- 7 deciliter Rødvin 1 flaske
- 2 deciliter Oksefond
- 3-4 spsk. Olivenolie
Polenta
- 200 gram Polenta minut
- 1 liter Vand
- 2-3 spsk. Smør
- 1 håndfuld Parmesan revet
Sådan gør du
Langtidssimret oksekød
- Skær kødet i ikke alt for små stykker.
- Brun det i en gryde i olivenolien.
- Tilsæt hvidløgsfedene og lad dem stege med i nogle minutter.
- Knus de sorte pebre groft og kom dem i gryden sammen med rosmarin, salvie, rødvin og oksefond.
- Læg et tætsluttende låg på gryden og lad den simre for ganske svag varme i ca. 3,5-4 timer, til kødet er smeltende mørt.
- Du kan også stille gryden i ovnen ved 150 grader.
- Når kødet er færdigt, vurderer man om saucen er kraftig nok – hvis ikke giver man retten lidt ekstra tid på blusset uden låg, så saucen kan koge lidt ind.
- Smag den evt. til. Hvis syren er for udtalt, kan en lille tsk. sukker hjælpe.
Polenta
- Kog det let saltede vand op.
- Drys polentaen i mens der hele tiden piskes.
- Kog polentaen i 5-6 minutter mens der hele tiden røres.
- Pisk en pæn klump smør og en god håndfuld parmesan i den og smag den til med salt og peber.
- Hav lidt ekstra kogende vand ved hånden, hvis den virker for tyk.
- Den skal være som en blød kartoffelmos.
Servering
- Kom en rundhåndet skefuld polenta i bunden af tallerkenen.
- Læg stykker af det braiserede kød ovenpå og giv lidt sauce på hver portion.
- Pynt evt. af med en kvist rosmarin og server.
Noter
*OBS: Mængden af peber er en smagssag. Retten skal smage tydeligt af peber (deraf navnet) men hvis man ikke er så meget til det stærke, kan man selvfølgelig komme mindre i.