x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Peposo (Langtidssimret oksekød med rødvin, peber og hvidløg)

JPRICEDK | 15. november 2021
Oksekød med rødvin, peber og hvidløg: En fantastisk simreret!
Peposo

Braiseret oksekød med rødvin, peber og hvidløg: En fantastisk simreret!

Peposo stammer fra byen Impruneta syd for Firenze. Det er en virkelig enkel ret at lave – ganske få ingredienser og meget lidt arbejde. Og så smager den helt fantastisk!


Peposo

Peposo (Langtidssimret oksekød med rødvin, peber og hvidløg)

Oksekød med rødvin, peber og hvidløg: En fantastisk simreret!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 4 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

Langtidssimret oksekød

  • 1 kilogram Oksebov eller tykkam eller lignende
  • 12-16 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Peber eller efter smag*
  • Salt
  • 2 kviste Rosmarin
  • 2 kviste Salvie
  • 7 deciliter Rødvin 1 flaske
  • 2 deciliter Oksefond
  • 3-4 spsk. Olivenolie

Polenta

  • 200 gram Polenta minut
  • 1 liter Vand
  • 2-3 spsk. Smør
  • 1 håndfuld Parmesan revet

Sådan gør du

Langtidssimret oksekød

  • Skær kødet i ikke alt for små stykker. Brun det i en gryde i olivenolien. Tilsæt hvidløgsfedene og lad dem stege med i nogle minutter. Knus de sorte pebre groft og kom dem i gryden sammen med rosmarin, salvie, rødvin og oksefond. Læg et tætsluttende låg på gryden og lad den simre for ganske svag varme i ca. 3,5-4 timer, til kødet er smeltende mørt. Du kan også stille gryden i ovnen ved 150 grader.
    Når kødet er færdigt, vurderer man om saucen er kraftig nok – hvis ikke giver man retten lidt ekstra tid på blusset uden låg, så saucen kan koge lidt ind. Smag den evt. til. Hvis syren er for udtalt, kan en lille tsk. sukker hjælpe.

Polenta

  • Kog det let saltede vand op. Drys polentaen i mens der hele tiden piskes. Kog polentaen i 5-6 minutter mens der hele tiden røres. Pisk en pæn klump smør og en god håndfuld parmesan i den og smag den til med salt og peber. Hav lidt ekstra kogende vand ved hånden, hvis den virker for tyk. Den skal være som en blød kartoffelmos.

Servering

  • Kom en rundhåndet skefuld polenta i bunden af tallerkenen. Læg stykker af det braiserede kød ovenpå og giv lidt sauce på hver portion. Pynt evt. af med en kvist rosmarin og server.

Noter

*OBS: Mængden af peber er en smagssag. Retten skal smage tydeligt af peber (deraf navnet) men hvis man ikke er så meget til det stærke, kan man selvfølgelig komme mindre i.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.