x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Paneret rødspætte

BENJAMIN | 28. september 2018

Prøv at stege en hel rødspætte i stedet for en rødspættefilet – resultatet bliver en saftigere fisk fuld af god smag!

Rødspættefileter er nemme at have med at gøre, men de indeholder ikke lige så meget smag som hele rødspætter med ben. Prøv derfor at stege din rødspætte hel næste gang, fisken står på menuen, og oplev, hvordan den kan smage helt anderledes end de mere forarbejdede fileter.


Paneret rødspætte

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Benjamin

Ingredienser

  • 4 stk. Hele rødspætter
  • 1 stk. Æg
  • 1 deciliter Rugmel
  • Krydderier salt og peber
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning
  • 15 gram Smør
  • 2.5 deciliter Hvedemel
  • 2.5 deciliter Grøntsagsfond
  • 2 deciliter Mælk
  • 1 bundt Persille
  • Muskatnød kan undlades
  • Krydderier salt og peber
  • 1 kilogram Kartofler

Sådan gør du

  • Rødspætter:

    Start med at gøre rødspætterne rene.
    Med spidsen af en kartoffelskræller skrabes blod og eventuelle rester af indmad ud af rødspætten. Bed fiskehandleren om at klippe de små ben, der sidder på side af fisken, af. Ellers kan du gøre det selv med en køkkensaks.
    Vask rødspætten grundigt og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
    Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
    Bland rugmelet med salt og peber og hæld det ud på en flad tallerken.
    Vend rødspætterne i sammenpisket æg og derefter i krydret rugmel.
    Opvarm en pande med olie, og kom derefter rigeligt med smør på panden.
    Steg fiskene i fedtstoffet ved middel varme i cirka 4 minutter på hver side.
     

    Kartofler:

    Skræl eller skrub kartoflerne godt, afhængig af hvilke kartofler, du bruger.
    Kom kartoflerne i en gryde og hæld koldt vand på, til det dækker.
    Tilsæt salt - cirka 1 spsk. per liter vand er passende.
    Bring kartoflerne i kog.
    Skru ned for varmen og lad kartoflerne koge ved svag varme i 15-20 minutter (kogetiden afhænger af både kartoflernes størrelse og sort).
    Når kartoflerne er akkurat møre, tages gryden af varmen.
    Hæld vandet fra kartoflerne og server dem straks.
     

    Persillesauce:

    Smelt smørret i en gryde.
    Tilsæt melet og pisk med et håndpiskeris, til melet har opsuget smørret. 
    Hæld bouillon og mælk i gryden lidt efter lidt. Pisk godt imellem hver gang, du tilsætter mere væske, til saucen er glat og har en passende konsistens. 
    Lad saucen koge igennem over svag varme i 5 minutter for at fjerne smagen af mel.
    Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.
    Skyl persillen grundigt og tør den.
    Hak persillen fint eller mellemfint, alt efter hvad du foretrækker.
    Kom persillen i saucen, når denne er taget af varmen. Persillen må ikke koge med, da den så mister sin gode smag.
     

    Servering:

    Server de stegte rødspætter med kogte kartofler og persillesauce.

Om forfatteren