x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pad Krapow Gai

LENE THOMSEN | 17. september 2019
Min variant af en thai mad klassiker!

Jeg elsker generelt ALT thaimad (særligt min mors egen – hun er født og opvokset i Thailand), og Pad Krapow er en af de helt gode street food klassikere, som jeg virkelig holder af.

Pad Krapow er hurtigt, nemt og ligetil – og så sender retten fluks mine tanker mod de eksotiske og varme himmelstrøg: Både det travle, trafikerede, menneskefyldte Bangkok og de små, charmerende gadekøkkener placeret langt uden for storbyens stress og jag.

Forleden aften inviterede jeg min far til spisning. Vi har lige bestilt flybilletter til vores næste ferie: 3 uger til Thailand! Jeg ser VIRKELIG frem til at sætte tænderne i alle de skønne, thailandske retter, så for at sætte stemningen, fandt jeg det helt oplagt at diske op med en klassiker fra de thailandske gadekøkkener: Pad Krapow.

Jeg lavede Pad Krapow Gai, og “Gai” betyder bare “kylling”.

Det har sine udfordringer at lave en VASKEægte Pad Krapow (fordi den laves med hellig basilikum), men heldigvis kan man sagtens lave små finjusteringer.

En traditionel Pad Krapow består typisk af blandt andet hakket kyllinge- eller svinekød, såkaldte snake beans (nogle meget lange, grønne bønner), chili, hvidløg, mørk soya, thaisoya (en tynd soyasauce), fiskesauce og ikke mindst hellig basilikum.

Det er ikke til at opstøve hellig basilikum herhjemme, men hvis du slår vejen forbi et asiatisk supermarked, vil jeg anbefale, at du køber sød thaibasilikum som erstatning – her er det også muligt at finde de lange grønne snake beans.

Du kan med lidt god vilje dog SAGTENS substituere med almindelig basilikum og friske grønne bønner fra dit “normale” supermarked – det gjorde jeg selv!

Det er blot vigtigt, at det er friske grønne bønner og ikke de der klassiske haricot verts fra frost 😉 Friske grønne bønner smager LANGT bedre, i hvert fald i wokretter, fordi bønnerne gerne skal have noget bid i sig i den færdige ret.

Pad Krapow Gai

Når jeg laver “thaimad” – eller thai-inspireret mad, som det nok nærmere bliver – så ender jeg altid med at freestyle en del og tilføje en masse andre ting, for eksempel babymajs, vandkastanjer og så videre.

Denne gang blev det til blandt andet babymajs, forårsløg, bønnespirer, skiver af frisk tomat og babyspinat.

Dette er altså ikke den helt traditionelle Pad Krapow, men thaimad er generelt virkelig svært at spolere – og så vil det nok kun være en kender, der ville kommentere på det.

– Og nå ja, så skal en Pad Krapow selvfølgelig serveres med lækre, aromatiske jasminris. Du kan også komme et stegt spejlæg ovenpå risene.

Næste gang vil jeg lave retten med enten hakket kylling eller hakket svinekød for at gøre det LIDT mere autentisk, men denne udgave smagte under alle omstændigheder dejligt – og meget thailandsk!

Hvis du er i tvivl om, hvor stærk du kan “tåle” din Pad Krapow, så smag på chilien først – der er næsten ikke andet for. Chilier kan virkelig variere i styrke, også selvom du igen og igen går efter den samme type “chilimix” nede fra supermarkedet.


Pad Krapow Gai

Min variant af en thai mad klassiker!
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lene Thomsen

Ingredienser

 • 2 deciliter Jasminris
 • 450 gram Kyllingebryst eller hakket
 • 4 clove Hvidløg
 • 1 can Babymajs
 • 1 Rødløg
 • 4 Chili chilimix fra supermarkedet.
 • 100 gram Grønne bønner friske
 • 2 Tomater
 • 100 gram Babyspinat
 • 1 bunch Basilkum jeg brugte en hel potte
 • 3 Forårsløg
 • 1 spsk. Soya
 • 2 spsk. Fiskesauce
 • 1 spsk. Østers sauce
 • 1 spsk. Rørsukker eller almindeligt hvidt
 • 3 spsk. Olie smagsneutral

Sådan gør du

  1. Tag kyllingen ud af køleskabet. Det har godt af ikke at være køleskabstemperatur, når det kommer på den varme pande, da kødet ellers vil afgive en del væske og få kødet til at koge fremfor at stege.
  2. Kom risene i en gryde og skyl dem godt igennem i koldt vand. Vandet behøver ikke blive helt klart, men du vil gerne have skyllet det meste af den "overskydende" stivelse ud.
  3. Fyld gryden op med frisk, koldt vand, så risene er dækket med cirka 2 centimeters vand.
  4. Kog risene møre på komfuret. Du kan med fordel bruge en riskoger, men en almindelig gryde/kasserolle er også fin.
  5. Sæt de færdige ris til side og gå nu i gang med at klargøre alle ingredienserne til wokpanden. Alt skal gøres klar på forhånd, da der ikke bliver meget tid til det, når først vi går i gang med tilberedningen.
  6. Skær de grønne bønner ud i stykker på 3 centimeters længde.
  7. Skær tomaterne ud i brede både.
  8. Skær forårsløgene ud i tynde skiver.
  9. Skyl babyspinaten og basilikumbladene.Pad Krapow Gai
  10. Skær babymajsene ud i 2 centimeters længde.
  11. Pil løget og skær det ud i brede både. 
  12. Skær halvdelen af chilierne ud i tynde, skrå skiver. Det ser dekorativt ud i den færdige ret.Pad Krapow Gai
  13. Hak den sidste halvdel af chilierne groft og kom dem over i en morter. Du kan også bruge en minihakker, hvis du ikke har en morter.
  14. Skær hvidløget i mindre skiver og kom dem ligeledes over i morteren.Pad Krapow Gai
  15. Giv det en god tur i morteren. Det skal blive til en ret grov masse.Pad Krapow Gai
  16. Skær kyllingebrysterne ud i passende stykker. Jeg skærer dem gerne ud i skiver på skrå og halverer dem eventuelt, hvis nogle af stykkerne bliver for lange. Det ser dog også meget dekorativt ud med lange, skrå skiver af kylling!
  17. Sæt din wok på komfuret og tænd på fuldt drøn.
  18. Når wokpanden er varm, hældes olien på.
  19. Tænd for emhætten og hæld den grove chili-/hvidløgsblanding i den varme olie.
  20. Lad det tage lidt farve.
  21. Kom nu kødet på panden og lad det hurtigt få lidt farve.
  22. Tilsæt herefter soya, fiskesauce, østerssauce og sukker.
  23. Rør det godt rundt.
  24. Tilføj tomater, grønne bønner, forårsløg, babymajs, rødløg og de tynde skiver af chili.
  25. Lad det hele koge lidt ind mens du rører rundt i det.
  26. Tilsæt babyspinat og basilikumblade.
  27. Rør rundt og sluk for varmen. Rør rundt et par gange, mens bladene skrumper ind af varmen.
  28. Servér med jasminrisene.
  Pad Krapow Gai

Noter

Det er en rigtig gadekøkken-klassiker at servere et spejlæg ovenpå risene. Jeg undlod det her, men jeg synes faktisk, at fedmen fra ægget gør retten endnu bedre.

Om forfatteren


Lene deler opskrifter på alt lige fra thaimad til havregrød. Hun er i særdeleshed glad for næringsrig mad, der stadig smager syndigt!