x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Melanzane alla parmigiana

MOGENS FRIMANN | 7. oktober 2021
Mit bud på en dejlig vegetarlasagne, der består af aubergine, tomatsauce, parmesan og rasp. Selvom der ikke er kød eller pastaplader i denne ret, så lover jeg dig at du ikke bliver skuffet.
Melanzane alla parmigiana

Mit bud på en dejlig vegetarlasagne, der består af aubergine, tomatsauce, parmesan og rasp. Selvom der ikke er kød eller pastaplader i denne ret, så lover jeg dig at du ikke bliver skuffet.

Der er masser af fylde og umami tilstede og du kommer ikke til at savne kødet.

Auberginen er stegt og placeret i lag sammen med tomatsaucen og ost. Herefter bages den i ovnen som du kender fra en lasagne.

Retten kan spises for sig selv, men kan også sagtens bruges som tilbehør til din aftensmad.

Velbekomme.


Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Mit bud på en dejlig vegetarlasagne, der består af aubergine, tomatsauce, parmesan og rasp. Selvom der ikke er kød eller pastaplader i denne ret, så lover jeg dig at du ikke bliver skuffet.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Hviletid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Mogens Frimann

Ingredienser

  • 1/2 portion Tomatsauce brug gerne min opskrift
  • 2 stk. Auberginer
  • Olivenolie
  • Rasp
  • Parmesan
  • Mozzarella evt.
  • Groft salt
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Auberginer skæres i skiver på 4-8 mm tykkelse, de drysses med groft salt på begge sider og ligges til udvanding i et fad i ca. 20 minutter.
    Derefter skylles de i koldt vand og aftørres.
    De udvandede, afskyllede og aftørres aubergineskiver steges gyldne i olivenolie på en varm pande.
  • De stegte aubergineskiver taglægges i et fad i lag med tomatsauce med revet parmesanost og evt. mozzarella. Hvert lag drysses med en anelse rasp og krydres med salt og peber.
    Melanzane samles af 4-8 lag.
  • Melanzane steges i ovnen på 175-185 grader i 30-40 minutter til den er gylden og gratineret. Den tages ud af ovnen og skal stå og samle sig selv i 15-20 min. Inden den skæres ud.

Om forfatteren