x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tomatsauce

MOGENS FRIMANN | 1. oktober 2021
Klassisk og simpel tomatsauce, der er let at lave og fuld af masser af god smag.
Tomatsauce

Klassisk og simpel tomatsauce, der er let at lave og fuld af masser af god smag.

Brug saucen sammen med italiensk kødboller og pasta, i en melanzane, lasagne, pasta bolognese, eller som en del af retter hvor man skal bruge hakket tomater. I en lidt fortyndet udgave kan du bruge den til en tomatsauce, så der er rigtig mange anvendelsesmuligheder.

Saucen er super let at lave og jeg anbefaler at du laver den i en meget stor portion, som du fryser ned i mindre portioner.


Tomatsauce

Tomatsauce

Klassisk og simpel tomatsauce, der er let at lave og fuld af masser af god smag.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Mogens Frimann

Ingredienser

  • 2-3 stk. Skalotteløg groft hakket
  • 1-2 fed Hvidløg hakket/knust
  • 2-3 stk. Gulerødder hakket i tern på 3-5 mm
  • 3-4 stk. Ansjosfileter i olie, groft hakket.
  • 2-3 spsk. Tomatpuré
  • 2 dåse Hakket Tomater evt. de små søde cherrytomater
  • 1 glas Hvidvin stort glas
  • Krydderurter brug tørrede eller friske. Jeg bruger altid timian, men ofte også oregano og nogle gange rosmarin.
  • Olivenolie
  • Sukker en anelse
  • Salt og peber
  • Chili Evt. en lille smule chili eller tørret peperochini
  • Eddike Evt. en lille smule eddike (sherryvineddike, balsamico eller æblecidereddike)

Sådan gør du

  • I en pande eller gryde varmes olie op og løg og hvidløg klares. De skal falde sammen men ikke brunes. Tilsæt derefter gulerod og ansjos og steg med. Når gulerødderne begynder at blive en anelse møre, tilsættes tomatpure og den skal steges / ”brændes” af. Varmen udvikler sødmen i tomaten.
  • Tilsæt derefter hvidvin og lad en koge op. Dette koger alkoholen af og derefter skal tomaterne tilsættes sammen med krydderurterne og evt. en anelse chili.
  • Saucen skal småkoge – ”bløppe” i 35-60 minutter og smages til med salt, peber, sukker og evt. en sjat eddike.

Om forfatteren