x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Italienske kødboller i tomatsovs

MOGENS FRIMANN | 8. oktober 2021
Kødboller på italiensk. De skal selvfølgelig spises sammen med pasta og min hjemmelavede tomatsauce.
Italienske kødboller i tomatsovs (3)

Kødboller på italiensk. De skal selvfølgelig spises sammen med pasta og min hjemmelavede tomatsauce.

Jeg vælger altid hakket kalv og flæsk med en høj fedtprocent og giver kødbollerne en hård stegeskorpe på panden.

Retten er et sikkert hit blandt børn og voksne og er ofte på menuen hjemme hos os.

Det gode ved at lave store portioner af tomatsauce er, at den her ret hurtig kan bikses sammen på under 30 minutter i en travl hverdag. Derfor har jeg altid tomatsaucer liggende i fryseren, da det er nemt at lave masser af gode retter med.

Italienske kødboller i tomatsovs (3)
Italienske kødboller i tomatsovs (3)

Italienske kødboller i tomatsovs (3)

Italienske kødboller i tomatsovs

Kødboller på italiensk. De skal selvfølgelig spises sammen med pasta og min hjemmelavede tomatsauce.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Mogens Frimann

Ingredienser

Kødboller

  • 250 gram Hakket kalv og flæsk med et relativt høj fedtprocent. Den skal være på mindst 15% og gerne 20%
  • 1 stk. Skalotteløg lille, finthakket
  • 1 fed Hvidløg finthakket
  • 3.75 gram Salt 1,5% på vægt – dvs. 250 gram x1,5/100 = 3,75 gram – svarende til en lille spiseskefuld.
  • Krydderier peber, chili og timian
  • 2 spsk. Rasp
  • Olivenolie eller smør

Pasta

  • 250 gram Pasta
  • 2 liter Vand
  • 30 gram Salt

Derudover

Sådan gør du

Kødboller

  • Kødet røres/æltes med salt.
    Det skal æltes/røres sejt, så væden bliver i kødbollerne.
    Tilsæt peber, finthakket chili og rasp samt timian eller andre krydderurter samt løg og hvidløg.
    Farsen æltes sammen og tilsmages. Steg en lille prøve kødbolle og smag om krydringen er tilpas.
    Kødbollerne formes i den ønskede størrelse og steges i olie eller smør.

Tomatsauce

  • Tomatsaucen varmes i en pande eller gryde.

Pasta

  • Pasta koges i saltet vand.
    Når pastaen er 2/3 kogt færdig samles retten. Tomatsauce og kødboller samles i en gryde sammen med pastaen og vendes sammen. Pastaen færdigkoges i tomatsaucen og der tilsættes evt. en anelse kogevand.
    Retten serveres med revet parmesan.

Om forfatteren