![Italienske kødboller i tomatsovs (3)](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/10/Italienske-koedboller-i-tomatsovs-3-150x150.jpg)
Opskrift på italienske kødboller i tomatsovs
Kødboller på italiensk. De skal selvfølgelig spises sammen med pasta og min hjemmelavede tomatsauce.
Jeg vælger altid hakket kalv og flæsk med en høj fedtprocent og giver kødbollerne en hård stegeskorpe på panden.
Retten er et sikkert hit blandt børn og voksne og er ofte på menuen hjemme hos os.
Det gode ved at lave store portioner af tomatsauce er, at den her ret hurtig kan bikses sammen på under 30 minutter i en travl hverdag. Derfor har jeg altid tomatsaucer liggende i fryseren, da det er nemt at lave masser af gode retter med.
![Italienske kødboller i tomatsovs (3)](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/10/Italienske-koedboller-i-tomatsovs-1-745x1024.jpg)
![Italienske kødboller i tomatsovs (3)](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/10/Italienske-koedboller-i-tomatsovs-2-683x1024.jpg)
![Italienske kødboller i tomatsovs (3)](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/10/Italienske-koedboller-i-tomatsovs-3-500x500.jpg)
Italienske kødboller i tomatsovs
Grej
- Røremaskine Valgfrit
- Gryde (mulighed 1)
- Stegepande (mulighed 2)
Ingredienser
Kødboller
- 250 gram Hakket kalv og flæsk med et relativt høj fedtprocent. Den skal være på mindst 15% og gerne 20%
- 1 stk. Skalotteløg lille, finthakket
- 1 fed Hvidløg finthakket
- 3.75 gram Salt 1,5% på vægt – dvs. 250 gram x1,5/100 = 3,75 gram – svarende til en lille spiseskefuld.
- Krydderier peber, chili og timian
- 2 spsk. Rasp
- Olivenolie eller smør
Pasta
- 250 gram Pasta
- 2 liter Vand
- 30 gram Salt
Derudover
- 1/2 portion Tomatsauce
- Parmesan Friskrevet
Sådan gør du
Kødboller
- Kødet røres/æltes med salt.Det skal æltes/røres sejt, så væden bliver i kødbollerne.Tilsæt peber, finthakket chili og rasp samt timian eller andre krydderurter samt løg og hvidløg.Farsen æltes sammen og tilsmages. Steg en lille prøve kødbolle og smag om krydringen er tilpas.Kødbollerne formes i den ønskede størrelse og steges i olie eller smør.
Tomatsauce
- Tomatsaucen varmes i en pande eller gryde.
Pasta
- Pasta koges i saltet vand.Når pastaen er 2/3 kogt færdig samles retten. Tomatsauce og kødboller samles i en gryde sammen med pastaen og vendes sammen. Pastaen færdigkoges i tomatsaucen og der tilsættes evt. en anelse kogevand.Retten serveres med revet parmesan.