
Opskrift på kong fiddes livret
Kong Fiddes livret eller Kong Frederiks livret.
Retten blev oprindeligt lavet til til Kong Frederik d. 9’s fødselsdag, hvor han var på besøg i Sønderborg.
Det er en rigtig tung luksus ret.
I får hermed min version?

Kong Fiddes livret
Ingredienser
- 600 gram Oksemørbrad strimler
- 25 gram Olie til stegning
- 3 stk. Løg
- 3 tsk. Karry
- 4 tsk. Paprika
- 4 spsk. Ketchup
- 5 deciliter Piskefløde
- 2 spsk. Engelsk Sauce
Tilbehør
- 6 stk. Æg hårdkogte
- 2 stk. Løg
- 100 gram Syltede rødbeder Efter behov
- 500 gram Kartofler kogte
- 1 pakke Pommes Frites bølge
Sådan gør du
- Skær løgene i tern og svits dem i olien sammen med karry.
- Skær oksemørbraden i små strimler.
- Brun kødet i gryden.
- Tilsæt paprika, engelsk sovs, ketchup og fløde.
- Lad retten simre i 30 minutter.
- Kog kartofler og varm pomfritter.
- Kog æggene og skær dem i små stykker og kom dem i en lille skål.
- Skær løg og rødbeder i små tern.
- Server retten ved at lægge kartofler og pommes frittes på en tallerken og kom den sammenkogte ret over.
- Drys med æg, løg og rødbeder.