x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Syltede rødbeder

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 27. august 2018

Syltede rødbeder er klassisk dansk tilbehør til frikadeller medisterpølse, og for mange er den en uundværlig ingrediens ovenpå leverpostejmaden. 

Prøv at sylte en portion rødbeder selv. Det er overraskende nemt, og resultatet bliver meget, meget bedre end de rødbeder i glas, du kan købe i supermarkedet. 


Syltede rødbeder

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 Portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 3 deciliter Eddike
  • 150 gram Sukker
  • 2 stk. Stjerneanis
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 4 stk. Peberkorn
  • 1 tsk. Sennepsfrø
  • 1 tsk. Salt
  • 1 stk. Kanelstang
  • 600 gram Rødbede

Sådan gør du

  • Skrub rødbederne fri for snavs og jord. Kom dem i en gryde og hæld vand over, til det dækker.
    Kog rødbederne i cirka 60 minutter i letsaltet vand. Overhæld dem med koldt vand fra hanen og lad dem stå og køle af. Afkøling i koldt vand gør det meget nemmere at "flå" skrællen af rødbederne. 
    Syltede rødbeder
    Skær top og bund af de kogte rødbeder og "smut" eller "flå" dem ud af deres skræl. Skær rødbederne i tynde skiver på 2-3 millimeter. 
    Syltede rødbeder
    Læg rødbedeskiverne i skoldede sylteglas. Fyld ikke glassene helt op, da der skal være plads til lagen.  
    Syltede rødbeder
    Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog den op. Kog lagen, til sukkeret er smeltet.
    Syltede rødbeder
    Hæld den varme lage over rødbederne og luk glassene til. 
    Opbevar de syltede rødbeder køligt.

Noter

Denne opskrift indeholder mange forskellige krydderier. Det giver en fantastisk god smag til lagen, men er der en eller flere af krydderierne, du ikke bryder dig om, kan de naturligvis undlades eller erstattes af andre. 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.