
Opskrift på syltede rødbeder
Syltede rødbeder er klassisk dansk tilbehør til frikadeller medisterpølse, og for mange er den en uundværlig ingrediens ovenpå leverpostejmaden.
Prøv at sylte en portion rødbeder selv. Det er overraskende nemt, og resultatet bliver meget, meget bedre end de rødbeder i glas, du kan købe i supermarkedet.

Syltede rødbeder
Ingredients
- 3 deciliter Eddike
- 150 gram Sukker
- 2 stk. Stjerneanis
- 3 stk. Laurbærblad
- 4 stk. Peberkorn
- 1 tsk. Sennepsfrø
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Kanelstang
- 600 gram Rødbede
Instructions
- Skrub rødbederne fri for snavs og jord. Kom dem i en gryde og hæld vand over, til det dækker. Kog rødbederne i cirka 60 minutter i letsaltet vand. Overhæld dem med koldt vand fra hanen og lad dem stå og køle af. Afkøling i koldt vand gør det meget nemmere at “flå” skrællen af rødbederne.
Skær top og bund af de kogte rødbeder og “smut” eller “flå” dem ud af deres skræl. Skær rødbederne i tynde skiver på 2-3 millimeter.
Læg rødbedeskiverne i skoldede sylteglas. Fyld ikke glassene helt op, da der skal være plads til lagen.
Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog den op. Kog lagen, til sukkeret er smeltet.
Hæld den varme lage over rødbederne og luk glassene til. Opbevar de syltede rødbeder køligt.