Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise

Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise

1 t
10 min
2  personer
Profile picture for user Emilkier
Emilkier
Amatør
Denne ret får jeg en del henvendelser på. Derfor kommer der her en opskrift.Håber I vil give den et skud!
Om opskriften
Beskrivelse

Denne ret får jeg en del henvendelser på.

Derfor kommer der her en opskrift.

Håber I vil give den et skud!

Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise

Ingredienser
Kammusling
4 Kammuslinger
  Salt og peber
  Olie (til stegning)
  Smør (til stegning)
Syrnet fløde
1⁄4 l Piskefløde
  Citronsaft (fra 1 citron)
  Olie (til stegning)
  Smør (til stegning)
Grøn olie
2 dl Olie (smagsneutral)
  Ramsløg (en stor håndfuld)
  Salt (lidt)
  Citron (lidt)
Syltet kinaradise
1 Kinaradise
2 dl Eddike (lager)
1 dl Vand
2 dl Sukker
Andet
1 Æble (gerne syrligt)
  Tallerkensmækker (anden urt kan bruges)
Vejledning

Syltet kinaradisse

Hæld eddike, sukker og vand i en gryde.

Varm langtsomt op til sukkeret er opløst.

Brug en skrælle til at snitte kinaradisen, så du får lange strimler.

Læg strimlerne i syltelagen og stil på køl. 
 

Grøn olie

Varm 2 dl olie op til cirka 70 grader, og blend det med ramsløgene i 10 minutter.

Sigt olien og smag til med salt og citron.

Stil på køl.
 

Syrnet fløde

Bland fløde og citronsaft og lad det stå på køkkenbordet i cirka 30 minutter.

Rød godt rundt i det inden servering så det tykner.

Smag eventuelt til med lidt salt.
 

Kammuslinger:

Fjern muskler fra kammuslingerne og krydrer dem med salt og peber.

Varm en pande godt op med lidt olie (8/9).

Steg kammuslingerne i cirka 45-60 sekunder (til de er gyldne).

Vend kammuslinger, tilsæt en god klat smør og sluk for varmen.

Hæld smør over kammuslingerne og tag dem af panden efter cirka 1 minut. 
 
Skær æbler med et parisiennejern og anret som anvist.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Emilkier
Emilkier
Amatør
Bio
Semifinalist i masterchef 2020 der forsøger at lave lidt lækkert i fritiden.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier