Jordskokkechips

Jordskokkechips

15 min
5 min
1  Portion
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Det er ikke kun kartofler, der kan bruges til chips: jordskokker er også meget velegnede til formålet. Server de lækre, sprøde jordskokkechips som et alternativ til kartoffelchips, eller drys dem over supper eller gryderetter, der skal have et salt og sprødt element.
Om opskriften
Beskrivelse

Det er ikke kun kartofler, der kan bruges til chips: jordskokker er også meget velegnede til formålet.

Server de lækre, sprøde jordskokkechips som et alternativ til kartoffelchips, eller drys dem over supper eller gryderetter, der skal have et salt og sprødt element.

Ingredienser
  Jordskokker
  Olie (til fritering)
  Salt
Vejledning

Jeg brugte en y-kartoffelskræller til at skrælle mine jordskokker med.

Skær dine jordskokker i tynde skiver. Jeg brugte et mandolinjern til at tyndsnitte dem til chips, men kunne også sagtens have brugt min y-skræller eller en kniv.

Jordskokkeskiverne blev herefter tørret godt i et viskestykke.

De blev friturestegt i en frituregryde ved 185 grader i 2-3 minutter (til de var let gyldne).

Til sidst blev de lagt på fedtsugende papir og drysset med salt.

Jordskokkechips

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier