Hjemmelavet Homestyle Bearnaise Burger

Hjemmelavet Homestyle Bearnaise Burger
Sidst ændret:
Torsdag den 29. april, 2021 - 14:38
Beskrivelse

Så fandt jeg vejen til min perfekte udgave af en Homestyle Bearnaise Burger fra McDonalds.

Jeg indrømmer gerne at jeg er farvet, men både Bearnaise, fritter og burger er noget der indtages en del af hjemme hos os, men aldrig alle tre ting samtidig. 

Men i går var jeg lidt tidligere hjemme fra arbejde end jeg plejer og fik gejsten til at gå i gang med projektet. Sikke en succes, familien var glade og det er helt sikkert ikke sidste gang at jeg laver det her.

Det jeg synes er genialiteten ved Paul Cunninghams burger er en meget syrlig bearnaise og de sprøde kartoffel sticks kombineret, så de to ting var de vigtigste at ramme plet på. Normalt bager jeg brioche burgerboller, men her havde jeg ikke tiden til det, så det blev til købe brioche boller. 

Hjemmelavet Homestyle Bearnaise Burger

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
800 g Hakket Oksekød (gerne med en høj fedtprocent)
  salat
  Opskriftsgruppe (Ristede løg)
1 Løg
1 spsk Hvedemel
  Salt
  Opskriftsgruppe (Bearnaisemayo)
1 Æg
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Dijonsennep
2 dl Olie (smagsneutral)
  Estragon (hakket, kan være frisk eller tørret)
  Citronsaft (tilsmagning)
  Salt (tilsmagning)
Vejledning

 

Ristede løg

Skræl løget og skær det i enten ringe eller mindre skiver.

Kom det i en lille pose sammen med mel og lidt salt. Ryst posen godt, så melet bliver godt fordelt. Hæld posens indhold igennem en sigte, så overskydende mel drysser fra.

Steg dem i neutral olie (i en pande, gryde eller frituregryde) i cirka 5 minutter ved 170 grader celsius. Tag dem op af den varme olie og placer dem på fedtsugende papir, f.eks. et rent viskestykke eller køkkenrulle.

De kan sagtens laves i god tid og hvis du placerer dem i en lukket beholder med et stykke køkkenrulle i toppen, så holder de sig sprøde.

 

Bøf

Bøfferne må gerne være lidt store. Krydr kødet med salt og peber og del det i 4 stykker og lav en kugle af hver. Hvis du har en lav fedtprocent i dit kød, så anbefaler jeg at du kommer smagsneutral olie på panden.

Varm en stor pande op på høj varme (13 ud af 14 på mit komfur) og placer hver kugle med et ret stort mellemrum mellem dem. Tag noget tungt (det kan være alt fra en lignende størrelses pande, ovnfastfad, skærebræt eller lignende og placer det oven på bøfferne. På den måde får du dem trykket ned og det sørger for at de forbliver flade. Konceptet kaldes "smash-burger". Steg kødet i 3-4 minutter på høj varme og vend bøfferne. Skru ned til mellemvarme (8 ud af 14 på mit komfur) og kom cheddarosten ovenpå kødet. Lad dem stege i cirka 3-4 minutter og tag dem af panden. Lad kødet hvile et par minutter før du laver din burger. Hvis osten ikke er smeltet helt, så kan du evt. bruge en gasbrænder til at smelte det med.

 

Burgerboller

En godt trick er altid at riste bollerne af på indersiden inden den skal bruges til en burger. På den måde bliver den ikke så "våd". Jeg rister den typisk af på indersiden på den pande jeg har stegt bøfferne. Så får jeg alt smagen med. Men du kan selvfølgelig bruge en brødrister eller ovn også.

 

Bearnaisemayo

Jeg anbefaler at du bruger din egen bearnaiseessens her, det tager ikke særlig lang tid og jeg hælder den typisk i isterningebakker, så jeg let kan hente dem ind fra fryseren når jeg har lyst til bearnaise - og det har jeg ret tit.

Jeg laver denne mayo med en stavblender. Hvis du ikke har en stavblender, så kan du sagtens piske den helt almindelig, men så skal du ikke bruge æggehviderne. Du kan se hvordan du pisker en mayonnaise her, men så skal der selvfølgelig bruges essens som i stedet for eddiken. 

Med en stavblender er din vanvittig let: Kom først æg, så salt, derefter sennep og essensen i det høje stavblenderglas. Slut af med olien og du er nu klar til at blende den. Det vigtigste er at du får blenderhovedet helt ned i glasset inden du begynder at blende. Blend og når bunden begynder at samle sig, så løfter du den lige så stille opad. Fortsæt indtil alt mayonnaisen har samlet sig. 

Hak estragonen og kom rigeligt i sammen med en smule cayennepeber. Smag til med salt og citronsaft. Den må gerne være meget syrlig, så brug citronsaften til det, hvis du synes at den mangler.

 

Tilbehør

Skyl salaten (jeg brugte hjertesalat) og placer det i en skål med koldt vand indtil det skal spises. Så forbliver det sprødt og dejligt. Når burgeren skal samles, så er det selvfølgelig en god ide at tørre det inden.

Min løgkompot var denne hjemmelavede løgmarmelade, som jeg blot gav en smule røget paprika og blendede.

Opskriften er her på de sprøde kartoffel sticks. De er lavet af en bagekartoffel og er nok til 4 personer. Du vil selvfølgelig kunne skære dem lidt mindre, men jeg kunne godt lide dem i den her størrelse.

 

Servering

Jeg må indrømme at jeg ikke helt kan huske i hvilken rækkefølge McDonalds placerer deres ingredienser, men for mig er det vigtigt at alt det sprøde er i toppen, så det ikke bliver blødt.

Smør underbollen med bearnaisemayo og kom en lille smule på topbollen.

Kom løgkompot i bunden og placer bøffen med ost ovenpå. 

Herefter salat, ristede løg og til sidst rigeligt med kartoffel sticks.

Kom topbollen på og server straks.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier