Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brødrister test –Få lækkert ristet brød hver gang

REDAKTION | 28. februar 2023

Hvem elsker ikke duften af friskristet brød om morgenen? Det øjeblik hvor man endnu ikke er helt vågen, men ens sanser får et boost på grund af den vidunderlige duft der breder sig i ens hjem. Ristet brød er en af de mest almindelige former for morgenmad og det gør, at størstedelen af alle danskere har en brødrister i deres hjem. De fleste vælger at købe en af de billige modeller man kan finde i de fleste supermarkeder, men kan det betale sig at droppe de billig brødrister og investere i en model, som koster lidt mere? Mange vil mene at det at riste brød er simpelt og ikke kræver en brødrister af god kvalitet. Dette er da også rigtigt, men hvis man vil have ristet sit brød perfekt, så kan det være en rigtig god idé at investere i en bedre model.

I denne brødrister test, har vi udvalgt nogle af de bedste modeller på markedet, for at give dig et indblik i, til dels hvorfor det er en god idé at købe en af de bedre brødristere, som markedet kan tilbyde, men også for at give dig et overblik over, hvad der findes på markedet i dag. En brødrister test er på mange måder, den bedste metode, til at finde frem til den bedste brødrister, ud fra de individuelle behov man nu har. Om det er en mini brødrister, en af de store modeller eller bare en billig brødrister – vores behov er forskellige og derfor kan en brødrister test, være nøglen til at finde præcist den model, som bedste passer til de specifikke behov man nu har. Vi håber at denne brødrister test, kan være det der gør, at du finder den bedste for dig.

Denne brødrister test indeholder:

 • En overskuelig oversigt over nogle af de bedste brødristere på markedet.
 • Gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du køber en brødrister til dit køkken.
 • En guide til, hvordan du udvælger lige den brødrister, der passer til dine behov.

Info om denne test: I denne guide vil du finde en liste over produkter, som er nogle af de mest populære produkter på markedet. Holdet bag GastroFun har ingen relation med producenterne af produkterne. Guiden skal derfor udelukkende ses som lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du mangler en brødrister til dit hjem/køkken.

Philips HD2650/90
Philips HD2650/90

Philips HD2650/90

 • To skiver ad gangen
 • Ekstra brede riste
 • Nem at rengøre

Philips HD2650/90 er en klassisk brødrister med plads til to skiver brød ad gangen. Den har et utroligt stilfuldt og stilrent design, der gør at den vil tage sig godt ud i ethvert køkken. De ekstra brede riste gør, at man får et jævnt og perfekt stykke ristet brød, hver gang man bruger den, uanset hvilken type brød man rister. Det skyldes også den innovative selvcentrerende funktion, samt de 8 forskellige risteindstillinger, som denne brødrister er udstyret med. Alt dette tilsammen, gør at man kan få sit brød ristet præcist som man ønsker det. Så hvis man er på udkig efter den perfekte brødrister, er Philips HD2650/90 et af de bedste bud.

Den aftagelige krummebakke gør den let at rengøre

Selvom der stort set ikke er noget negative at sige, om en skive friskristet brød, så er der dog et irritationsmoment for mange – nemlig det, at ristet brød krummer ret meget og at brødristeren hurtigt bliver fyldt med gamle krummer. Dette har Philips sørget for at man ikke skal døje med, ved at tilføje en smart og aftagelig krummebakke, som er utroligt let at tage ud, så man let kan tømme brødristeren for krummer og rengøre den, inden man sætter den tilbage i køkkenskabet, så den er klar til næste gang, men vil forkæle sig selv med perfekt ristet brød. Alt i alt, så er Philips HD2650/90 en brødrister fra øverste hylde.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 300 x 172 mm (L x B)
 • Effekt: 950 W
 • Vægt: 1,55 kg
 • Garanti: 2 år
Smeg 50's Style TSF01
Smeg 50’s Style TSF01

Smeg 50’s Style TSF01

 • Moderne design
 • Klassisk inspireret
 • 6 ristningsniveauer

Denne brødrister har et unik og moderne, nærmeste futuristisk design, som er attraktivt for mange, især unge, som er på udkig efter en ny brødrister. Det betyder dog ikke, at der er tale om en brødrister, som er designet specifikt til unge, men det moderne design tiltrækker et vist segment. Uanset om du er ung eller oppe i årene, så ændrer det ikke på, at der er tale om en utroligt flot og velfungerende brødrister, som kan levere lækre skiver friskristet brød, enten til morgenmaden eller hvornår du nu ellers måtte have lyst til det. Så hvis du leder efter en ny brødrister, så skal du ikke lade dig skræmme af det ”unge” og moderne design.

De ekstra brede fag giver stor alsidighed

Udover at være utroligt stilren i sit design, så er det ikke det eneste, som Smeg 50’s Style har at byde på. Det er også en utroligt effektiv brødrister, som kan riste stort set alle slags brød. De skyldes de brede fag, som den er udstyret med. Det gør nemlig, at der er plads til både almindelige toast, bredere stykker franskbrød og endda croissanter. Det eneste den ikke er i stand til, er at lave en lækker sandwich, som man kender det fra en panini grill, men udover det, så er der stort set ikke det stykke brød, som ikke kan få en tur igennem denne brødrister, og komme ud, friskristet, velduftende og ikke mindst utroligt lækkert og velsmagende.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 198 x 310 x 195 mm (H x B x D)
 • Indstillinger: 6
 • Skiver: 2
 • Væg: 2,39 kg
Graef TO 62
Graef TO 62

Graef TO 62

 • Praktisk design
 • Plads til to skiver
 • Bedst i test 2022

Graef TO 62 er en simpel og praktisk designet brødrister, som ved første øjekast ser lidt klodset ud. Dette skal man dog ikke lade sig narre af, for inden bag det firkantede design, befinder der sig et sandt bæst af en brødrister. Ikke nok med at den har plads til to skiver brød, så har den også en rist på toppen, der gør at man kan riste f.eks. en bolle eller et ekstra stykke brød, mens man rister de to skiver i selv brødristeren. Dette i sig selv er en smart og attraktiv funktion, men hvis man dertil lægger, optøningsfunktionen, samt alle andre små detaljer, er der tale om en brødrister, der kandiderer heftigt til at være den bedste på markedet.

Forbrugerrådet TÆNKs testvinder i 2022

Hvis man er typen som ikke går på kompromis med kvalitet og gerne vil have det produkt, der skiller sig ud fra de andre på markedet, så er Graef TO 62 et rigtigt godt valg. Som Brødrister Bedst I Test vinder i 2022, kåret af Forbrugerrådet TÆNK, er der tale om en brødrister, som har fået et kvalitetsstempel udover det sædvanlige, da denne titel, er en af de mest prestigefyldt, når det kommer til produkter til hvad de danske forbrugere, har af muligheder på de forskellige markeder. Så hvis du leder efter en brødrister, som så tæt på det bedste man overhovedet kan købe for penge, skal du vælge en Graef TO 62, som din næste brødrister.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 193 x 180 x 270 mm (H x B x D)
 • Antal skiver: 2
 • Vægt: 1,5 kg
 • Garanti: 2 år
Dualit 2 Slot Lite
Dualit 2 Slot Lite

Dualit 2 Slot Lite

 • Elegant design
 • To skiver ad gangen
 • Perfect Toast-teknologi

Ved første øjekast, vil mange tænke på et stykke legetøj, når de ser denne brødrister fra Dualit. Men hvis man kigger nærmere, vil man blive overrasket over hvor elegant designet den egentlig er. Det kan godt være, at de fleste bare vil have en brødrister, som kan give dem et stykke ristet brød til morgenmad, men hvis man ikke er tilfreds med det middelmådige og gerne vil have noget ekstra, som f.eks. dem som køber en pizzaovn fremfor at bruge deres normale ovn, så er Dualit 2 Slot Lite et rigtigt godt valg. Så hvis du er på markedet efter en ny brødrister og gerne vil have den model, der skiller sig ud fra de andre, er den oplagt.

Perfect Toast-teknologien revolutionerer ristet brød

Hvis man ikke er blevet overbevist af designet og den kompakte og praktiske størrelse, som denne brødrister har, så har den stadigt et es i ærmet, der gør at den er værd at overveje. Dualit 2 Slot Lite er nemlig udstyret med den innovative Perfect Toast-teknologi, som navnet antyder, giver et perfekt resultat hver gang. Det gør den ved at beregne temperaturen på både dens omgivelser og i selve brødristeren, og er dermed i stand til at riste brøde til perfektion, fordi den beregner den præcise tid, der kræves, for at få et perfekt stykke ristet brød. Så hvis du leder efter en ny brødrister, er Dualit 2 Slot Lite en der bør overvejes.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 200 x 170 x 288 mm (H x B x D)
 • Antal skiver: 2
 • Effekt: 1100 W
 • Vægt: 1,7 kg
Bosch TAT8613
Bosch TAT8613

Bosch TAT8613

 • Stilrent designet
 • Optøningsfunktion
 • Integreret bollerister

Hvis man ikke blot går i funktionalitet, men også udseende og design, når det kommer til ens køkkenudstyr, så er denne brødrister fra Bosch en grund til at stoppe op, og kigge nærmere, hvis man er på udkig efter en ny brødrister hjem til køkkenet. Den har nemlig et utroligt stilrent design, både på grund af sin form og måden knapperne er udformet på, men også ved at man har valgt at gå med en blanding af stål og sort, når det kommer til farverne. Det gør at den vil passe perfekt ind i de fleste køkkener, hvor den udover at kunne riste dit brød til perfektion, også ser utroligt godt ud. Den er dermed et godt valg, til den stilbevidste person.

En brødrister med mange funktioner

Udover at være utroligt flot at se på, så er Bosch TAT8613 også en utroligt effektiv og pålidelige brødrister, med mange forskellige funktioner. En af dem, er den indbyggede optøningsfunktion der gør, at du kan tage dit brød direkte ud af frysere og smide det i brødristeren, og herefter nyde friskristet brød et par minutter senere. Derudover har den også varmeisolerede ydersider der gør, at man ikke risikerer at brænde fingrene når man skal tage brødet op eller hvis man kommer for tæt på. Dette er især praktisk for dem som har børn, der gerne vil hjælpe til med morgenmaden. Alt i alt, er der tale om en fantastisk flot og praktisk brødrister.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 184 x 170 x 313 mm (H x B x D)
 • Antal skiver: 2
 • Effekt: 860 W
 • Vægt: 2 kg
Philips HD2581
Philips HD2581

Philips HD2581

 • Klassisk design
 • To skiver ad gangen
 • Let at rengøre

Hvis du er på markedet efter en ny brødrister og ikke er typen, som har brug for alt muligt moderne halløj, så er denne brødrister fra Philips det oplagte valg. Her nemlig tale om en brødrister som man kender den. Den har det klassisk design til to skiver brød ad gangen, samt en nem og hurtig måde at indstille den på. Med andre ord, så er der tale om en brødrister uden så mange dikkedarer, som bare gør det den skal, nemlig at riste dit brød. Så hvis du ikke har brug for en masse avancerede og innovative funktioner, men blot en brødrister som er pålidelige og gør sit arbejde, så er Philips HD2581 det rette valg for dig og for dit brød.

Den aftagelige krummebakke gør den let at rengøre

På samme måde som Philips HD2581 er let at benytte, så er den samtidigt også let at rengøre. Det skyldes til dels den aftagelige krummebakke, som er let at fjerne og tømme, og sætte på plads igen. At den er så let at fjerne gør også at selv brødristeren er let at rengøre, så for dem som ikke har det store overskud til at skulle stå og fifle med sin brødrister, for at få den nogenlunde ren, er Philips HD2582 en god mulighed. Alt dette tilsammen er med til at gøre, at den samtidig er en af de mest populære brødristere på markedet, hvilket vidner om, at størstedelen af forbrugerne blot ønsker en pålidelig brødrister, som de kan regne med.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 214 x 184 x 305 mm (H x B x D)
 • Antal skiver: 2
 • Effekt: 830 W
 • Vægt: 1,5 kg

Hvad er det der gør brødristere så populære?

Hvis man tager et kig i køkkenskabene i de danske køkkener, så er der én form for køkkenmaskine, som man vil finde i stort set alle hjem – en brødrister. Hvad er det der gør, at stort set alle danske husstande har en brødrister derhjemme? Hvis man spørger danskerne, så vil mange nok sige, at det bare er noget man skal have, fordi det har alle de andre. Hvis man graver lidt dybere, vil man nok få flere forskellige svar, men de fleste grunde er det de samme, der går igen, uanset hvem man spørger. Det at have en brødrister er en nem og hurtig måde, at få noget morgenmad i maven, inden man ræser ud ad døren, på vej til arbejde eller på vej til skole. Det tager kun et par minutter og så kan man endda have det ristede brød med sig ud ad døren.

Men det er ikke kun det, at det er en hurtig måde at få morgenmad på. Det er også en hurtig og god måde, at give ungerne en hurtig eftermiddagssnack på. Eller hvis maven stadig rumler lidt efter aftensmaden. Man kan altid finde en anledning til at spise et stykke ristet brød, uanset om det er morgen, middag eller aften. I denne brødrister test har vi udvalgt nogle forskellige modeller, for at vise, at der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til at vælge en brødrister, men sandheden er, at de fleste danskere ikke går så meget op i design og udseende, som de gør med andre køkkenmaskiner. Det betyder dog ikke at denne brødrister test er ubrugelig, for der findes stadig dem, som foretrækker det eksklusive look, også i køkkenet.

Hvad er værd at have med i tankerne inden man køber?

Hvis man skal ud at købe en brødrister, enten fordi man ikke har nogen eller fordi man gerne vil udskifte den gamle og slidte model, man har derhjemme, med en ny, så er det altid en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden man farer ud og køber den første og bedste brødrister man kan finde. Som med stort set alle andre produkter, både indenfor køkkenmaskiner, men også alt andet, så er det altid godt at starte med at overveje hvilke behov man egentlig har. Der er ikke nogen grund til at købe en avanceret brødrister, med et væld af forskellige funktioner, hvis man blot vil have et par skiver ristet brød til sin morgenmad, uden at det skal være besværligt. Omvendt, så kan funktionerne være attraktive for dem, som vil have lidt ekstra.

Så start med at overveje hvilke funktioner man har brug for og hvilke funktioner man kan undvære. Hvis man ikke kender til de forskellige funktioner, brødristerne på markedet har, kan man med fordel bruge en brødrister test, til at læse mere om de forskellige funktioner, moderne brødristere har i dag. Når man har nogenlunde styr på hvilke funktioner man har brug for og hvilke man ikke behøver, så er det også godt at overveje, hvor mange penge man er villig til eller i stand til at bruge, på at købe en ny brødrister. Som med alle andre produkter på de forskellige markeder, så er der forskel på priserne. En billig brødrister eller en lille brødrister, kan sagtens være det der opfylder ens behov, så der er ingen grund til at bruge for mange penge.

Hvordan finder jeg den bedste brødrister til prisen?

Selvom vi lever i et forholdsvis rigt land, hvor langt de fleste har til dagen og vejen, og lidt til, så er danskerne stadig utroligt prisbevidste, når det kommer til at købe af både køkkenmaskiner og andre former for produkter og serviceydelser. Det er der dog heller ikke noget at sige til, for hvorfor betale mere, hvis man kan slippe med mindre? Derfor er der også mange der gerne vil finde den bedste brødrister, til den bedste pris. Dette kan man gøre på forskellige måder. Man kan f.eks. finde en brødrister test på nettet og finde frem til den bedste brødrister på markedet, for herefter at finde frem til den forhandler, som har den bedste pris. Dette er dog ikke nødvendigvis den mest effektive måde, når det kommer til hvor lang tid man skal bruge.

Om man er på udkig efter en i forvejen billig brødrister og blot vil have den lavest mulige pris, eller om man er på udkig efter en mini brødrister eller en lille brødrister, så kan man med fordel tjekke de forskellige forhandlere af produkter til køkkenet og hjemmet, for at se om de har brødrister tilbud. Det er ikke altid der er tilbud, når man har brug for det. Hvis det er tilfældet, kan man forsøge sig med en google søgning, for at se om man kan finde en butik der kører tilbud eller udsalg. Her skal man blot søge på ”udsalg brødrister” eller ”tilbud brødrister” og så vil man hurtigt og nemt kunne få et overblik over, om der skulle være nogle butikker, som kører udsalg eller tilbud på brødristere nu og her, så man kan finde den bedste pris muligt.

Hvad er fordelene ved at læse en brødrister test?

I denne brødrister test, er du blevet præsenteret for et varieret udvalg af forskellige brødristere, som der findes på markedet i dag. Fordelen ved at læse en brødrister test som denne er først og fremmest det, at man få mulighed for at få et overblik over, hvilke forskellige modeller der findes på markedet, samt hvad de hver især kan også og ikke mindst, hvad de hver især koster. En brødrister test indeholder nemlig en masse funktioner, som ville tage tid at finde, hvis man selv skulle til at gøre det. Ved at bruge en brødrister test som en form for guide, til at finde frem til den bedste brødrister, der matcher ens behov og ens budget, sparer man derfor tid, da man ikke selv skal til at sidde og google og gennemlæse en masse hjemmesider.

Vores brødrister test har præcis ovenstående formål – at gøre det nemt, hurtigt og overskueligt for dig, at finde frem til den brødrister der bedst lever op til dine forventninger, de krav du har, samt det budget du har til rådighed eller er villig til at bruge på at købe en brødrister. Ved at bruges vores brødrister test, gør du det derfor lettere for dig selv at finde den brødrister, som du vil blive mest glad for. Dette har flere forskellige fordele. Udover at spare tid, som vi allerede har nævnt, så sikrer du dig også, at når du endelig køber din nye brødrister, så er det et informeret valg og ikke et forhastet valg, eller et valg baseret på faktorer, som i sidste ende ikke har nogen indflydelse på, om du får den rigtige brødrister. Derfor er en brødrister test god.

FAQ

Hvilke brødristere er bedst i test?

Der findes forskellige blogs, hjemmesider og offentlige instanser, som foretager de såkaldte Bedst I Test, så der er derfor flere forskellige svar på dette spørgsmål. I denne brødrister test, er Graef TO 62-brødristeren blevet kåret som Bedst I Test, af Forbrugerrådet TÆNK, hvilket gør, at den er et rigtigt godt køb.

Hvad koster en brødrister i strøm?

Det afhænger af flere forskellige faktorer. Først og fremmest hvor mange Watt den enkelte brødrister har og bruger. I dag er der dog stort fokus på at være så Grøn som muligt, hvilket har haft indflydelse på, hvordan de forskellige producenter designer deres brødristere. Som udgangspunkt er de alle forholdsvis prisvenlige.

Hvor mange watt skal en brødrister have?

Der er ikke noget specifikt tal, der sætter barren for, hvor mange Watt en brødrister skal have. I princippet skal den blot kunne varme nogle varmetråde op, så de kan riste brødet, hvilket ikke kræver ret mange Watt. Som udgangspunkt bør man dog vælge en brødrister, der har mere end 3-400 Watt for at på den sikre side.