ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pizzaovn test – En oversigt over de 6 bedste pizzaovne på markedet

REDAKTION | 17. januar 2023

Danskerne elsker hjemmelavet pizza, men det er svært at få et godt resultat, når man laver pizza i ens egen ovn derhjemme. Det skyldes, at en traditionel ovn har svært ved at nå de høje temperaturer, der skal til for at bage pizzadejen og ingredienserne ordentligt. Uden de høje temperaturer forbliver dejen stadig fugtig og gummiagtig, ligesom den ikke bliver ordentligt sprød. Hvis man ikke vil gå på kompromis, med det bedste der nogensinde er kommet ud af Italien, så er det nødvendigt at finde frem til et alternativ. Det kan f.eks. være en pizzaovn til haven, hvis man har en have. Hvis man ikke er haveejer, skal man dog ikke fortvivle, for i denne pizzaovn test, har vi samlet de 6 bedste pizzaovne på markedet, til haven og til indendørs brug.

Ved at lave en pizzaovn test, håber vi at vi kan være med til at give dig det bedste overblik, over hvilke pizzaovne der findes på markedet. Det gør vi, fordi vi synes at alle fortjener muligheden for at lave en lækker hjemmelavet pizza, uden at det bliver en dårlig oplevelse. Hjemmelavede pizzaer kan være en hel oplevelse i sig selv, hvis de er lavet korrekt og under de rigtige temperaturer – endda meget bedre end hvad man kan få på de fleste pizzeriaer. Så hvis du har fundet denne pizzaovn test, så glæd dig! Vi har nemlig lagt i (pizza)ovnen til, at du kan finde en pizzaovn som kan tage dine hjemmelavede pizzaer til helt nye højder, til glæde for både dig og din familie og eventuelle venner, som du måtte invitere på pizza.

Denne pizzaovn test indeholder:

 • En overskuelig oversigt over nogle af de bedste pizzaovne på markedet.
 • Gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du køber en pizzaovn.
 • En guide til, hvordan du udvælger lige den pizzaovn, der passer til din situation.

Produkt

Set til

Set hos

Ooni Koda 16

1. Ooni Koda 16

2.793 kr.

Happii

Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17

2. Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17″

2.298 kr.

Fog

Morsø Forno Udeovn

3. Morsø Forno Udeovn

6.198 kr.

Werenberg

Witt Etna Rotante

4. Witt Etna Rotante

5.999 kr.

Homeshop

vidaXL 47395

5. vidaXL 47395

683 kr.

Bolig Center

*Indeholder reklamelinks - Priser sidst opdateret d. 24/1/2023

Info om denne test: I denne guide vil du finde en liste over produkter, som er nogle af de mest populære produkter på markedet. Holdet bag GastroFun har ingen relation med producenterne af produkterne. Guiden skal derfor udelukkende ses som lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du mangler en pizzaovn til dit køkken eller din have.

Ooni Koda 16
Ooni Koda 16

Ooni Koda 16

 • Udendørs ovn
 • Stilrent design
 • Stort bageareal

Ooni Koda 16 er kendt for sin utrolige ydeevne på trods af sin kompakte størrelse. Den er stor nok til at tilberede en 40,6 cm stor pizza og kan nå sin maks. temperatur på 500° på kun 20 minutter. Temperaturen er netop det, der gør Ooni til en af de bedste pizzaovne på markedet ligenu. For at kunne lave en lækker pizza som i Napoli, så kræver det høje temperaturer. Når ovnen har nået de 500° så tager det ikke mere end 1 minut at bage en sprød, saftig og lækker pizza. Det har aldrig været lettere at bage pizzaer og derfor bør man kraftigt overveje om Ooni Koda 16 ikke er et godt bud, på familiens næste eller nye pizzaovn.

En pizzaovn som er utroligt effektiv og let at betjene

Den helt store fordel ved Ooni Koda 16, udover de høje temperaturer og hurtige bagetid, er hvor let den er at bruge. Ovnen varmes op med propangas og tilsluttes direkte til en gasflaske (tilkøbes sammen med regulator og slange) hvorefter man bruger den indbyggede tænder, for at starte ovnen. Når man har tændt ovnen, er det blot at læne sig tilbage og vente på at ovnen er klar. Ventetiden kan man passende bruge på at forberede sin pizza, mens man får sig et godt glas italiensk vin eller en kold øl – alt efter hvad man er til. At bage pizzaer bliver til en oplevelse som ingen anden, når man benytter sig af en Ooni Koda 16 ovn.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 350 x 590 x 635 mm (H x B x D)
 • Pladestørrelse 45 x 45 cm
 • Brændsel: Propangas
 • Vægt: 25,8 kg
Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17
Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17

Cozze Pizzaovn til Gas med Termometer 17″

 • Kompakt design
 • Let at tage med
 • Til udendørs brug

Hvis du gerne vil have muligheden for at lave lækre pizzaer i haven, på altanen, i sommerhuset eller på campingpladsen, så er Cozze-ovnen den oplagte mulighed for dig og din familie. Her er nemlig tale om en kompakt pizzaovn, som er let at have med på farten. Det gør at man ikke kun kan nyde de lækre pizzaer derhjemme, men også når man er i sommerhuset, kolonihaven eller på camping. Det kræver blot at man har adgang til en gasflaske og batteri på tænderen, at være i gang med at lave velsmagende og lækre pizzaer som enhver napolitansk pizzabager vil sige ”Bellissimo” til. Så hvis du gerne vil have muligheden for at få veltilberedte og velsmagende pizzaer uanset hvor du befinder dig, så bør du overveje denne pizzaovn.

Alsidigheden er det største kendetegn ved Cozze-ovnen

Det kompakte design og det at den let kan transporters er nogle af de store fordele ved denne pizzaovn, men den måske største, er stadig den største. En af de helt store grunde til denne alsidighed, er at man ikke engang behøver en stor gasflaske, som man kender det fra gasgrillen, men også kan bruge en af de små campingdåser. Hvis man vil bruge sin pizzaovn udendørs, så er denne pizzaovn fra Cozze ikke bare et godt valgt. Det er det rigtige valg. Der findes nemlig mange udendørs pizzaovne på markedet, men få som er så praktiske og alsidige som Cozze-ovnen. Så hvis du vil have mulighed for at spise pizza overalt, så vælg den.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 305 x 605 x 605 mm (H x B x D)
 • Bageareal: Ø425 mm
 • Bagehøjde: 85 mm
 • Effekt: 8 kW
Morsø Forno Udeovn
Morsø Forno Udeovn

Morsø Forno Udeovn

 • Prisvindende design
 • Fremstillet i støbejern
 • Utroligt holdbar

De fleste danskere vil tænke på brændeovne, når de hører navnet Morsø, hvilket der selvfølgelig er en god grund til. Morsø er nemlig mest kendt for deres brændeovne, som har været noget af det bedste man har kunne få, i rigtigt mange år. Denne viden har de draget nytte af, i deres udvikling af denne prisvindende og eksklusive pizzaovn. Den fungerer ved at man stabler træ eller kul i siderne af ovnen, som man herefter tænder op i og lade brænde til gløder. Udover at fungere som en vaskeægte italiensk stenovn, så er dette også med til at give den eftertragtede røgede smag, som så mange af elsker, når det kommer til vores pizza.

Den perfekte pizzaovn til udendørs brug

De fleste der leder efter en pizzaovn til udendørs brug, vil gå efter en pizzaovn til grill, som deres foretrukne pizzaovn til haven eller terrassen. For de fleste er dette fordi, at de slet ikke er klar over at der findes et alternativ, som på de fleste punkter er overlegen. Ikke nok med at man slipper for gasflasker og i stedet kan bruge forskellige former for træ, så er den også i stand til at bage alle slags pizzaer, uanset om man bruger almindelig dej, ægte pizzadej eller langtidshævet pizzadej. Dette gør Morsø Forno til en af de mest alsidige pizzaovne på markedet. Så hvis du vil have eksklusivitet og absolut topklasse, så skal du vælge en Forno.

Udvalgte specifikationer:

 • Materiale: Støbejern
 • Højde: 60 cm
 • Diameter: 70 cm
 • Vægt: 94 kg
Witt Etna Rotante
Witt Etna Rotante

Witt Etna Rotante

 • Stilfuldt design
 • Roterende pizzasten
 • Præcis temperaturmåling

Hvis du er på jagt efter en pizzaovn, men ikke vil gå på kompromis med design og udseende, så bør du tjekke Witt Etna Rotante ud. Her har vi en utroligt flot og unik pizzaovn, som ikke blot vil vække opsigt på grund af de lækre og sprøde pizzaer den kan lave, men også fordi det unikke design virkelig skiller sig ud fra hvad der ellers findes på markedet. Udover at have et unikt design, så er der også tale om en effektiv ovn, som kan bare de lækreste pizzaer på under et minut. Hvis ikke disse to ting i sig selv er nok, til at du vil overveje at investere i denne pizzaovn, så kan den roterende pizzasten måske være det der overbeviser dig.

Den roterende pizzasten sikrer maksimal sprødhed

Der er mange fordele ved Witt Etna Rotante-pizzaovnen, men en af de helt store er den roterende pizzasten. Den gør nemlig, at man får den maksimale sprødhed ud af sin pizza, da den bliver bagt ens hele vejen rundt. At en pizza er jævnt bagt hele vejen rundt, er det, der gør at der er tale om en pizza i topklasse. Det kan være utroligt svært at opnå i en almindelig ovn, som i manges tilfælde bager forholdsvis ujævnt. Den roterende sten gør at man aldrig nogensinde skal tænke på dette igen, men blot nyde, at man nu har en pizzaovn som er flot at se på, men vigtigst af alt, kan bage de sprødeste lækre og velsmagende pizzaer.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 415 x 630 x 750 mm (H x B x D)
 • Effekt: 8,20 kW
 • Brændsel: Gas
 • Vægt: 29,8 kg
vidaXL 47395
vidaXL 47395

vidaXL 47395

 • Udendørs ovn
 • Til gas- og kul
 • Emaljeret base

VidaXL har ramt den lige i plet, med denne udendørs pizzaovn. Her er tale om en prisvenlig pizzaovn, som ikke vil stå i skyggen af de mere avancerede og dyre modeller. Den er i stand til at lave lige så lækre, sprøde og velsmagende pizzaer, som de førende modeller på markedet. Den skiller sig ovenikøbet ud, ved at kunne bruge både gas og kul, til at tilberede dine fremtidige pizzaer til perfektion. Så hvis du er på jagt efter en pizzaovn du kan bruge i haven, på altanen eller terrassen, men ikke bryder dig om de gennemsnitlige priser man ser på markedet, så kan denne pizzaovn fra vidaXL være et rigtigt godt alternativ til dig og din familie.

Derfor skal man købe en udendørs pizzaovn

At investere i en udendørs pizzaovn er en fantastisk måde at tilføje det ekstra til din pizzaoplevelse. En udendørs pizzaovn kan hjælpe dig med at lave lækre pizzaer med en sprød og smagfuld skorpe samt andre retter, der kræver høj varme for at kunne tilberedes hurtigt og jævnt. Ikke alene får du hurtige måltider i restaurantkvalitet hjemme i din egen have, men også muligheden for at imponere familie og venner, med dine lækre, sprøde og velsmagende pizzaer. Som du nok kan læse dig til, så er der utroligt mange fordele ved at vælge en udendørs pizzaovn. Det tør vi godt garantere, at du ikke vil komme til at fortryde du gjorde.

Udvalgte specifikationer:

 • Dimensioner: 155 x 350 x 490 mm (H x B x D)
 • Bageareal: 31 x 31 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Temperaturmåler: Ja
Bertello Outdoor Pizza Oven
Bertello Outdoor Pizza Oven

Bertello Outdoor Pizza Oven

 • Udendørs pizzaovn
 • Kompakt design
 • Til træ- eller kul

Bertello Outdoor er den perfekte pizzaovn til dem, der ønsker at tage deres hjemmelavede pizzaer til det næste niveau. Denne pålidelige og bærbare pizzaovn fungerer både med kul, brænde eller pellets, og kan nå op på 500°, hvilket resulterer i vidunderligt sprøde og lækre pizzaer, der tilberedes jævnt fra top til bund. Ud over at være nem at bruge og effektiv giver den mulighed for at kontrollere temperaturen præcist, sådan så du kan få dine pizzaer præcist som du foretrækker dem. Så hvis du er på udkig efter en udendørs pizzaovn, som kan revolutionere dine pizzaer, så er Bertello Outdoor den helt rigtige pizzaovn for dig.

Stor og praktisk pizzaspade medfølger

Udover at være en utroligt kompakt og praktisk udendørs pizzaovn, der kan bage super lækre og sprøde pizzaer, som smager fantastisk på grund af den let røgede smag fra træet eller kullet, så medfølger der også en praktisk pizzaspade, som gør det let at få sine pizzaer ind- og ud af ovnen. Dette er ofte et problem for mange, da de fleste pizzaovne på markedet ikke har en medfølgende pizzaspade. I stedet for at gå ud og investere i en selv, så vælger mange at bruge andre forskellige køkkenredskaber, hvilket bare ikke er særligt praktisk, når man står med en ovn der er 500° grader varm. Af denne grund alene er Bertello et godt valg.

Udvalgte specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Dimensioner: 610 x 320 x 360 mm (H x B x D)
 • Brændsel: Kul/træ/pellets
 • Vægt: 13 kg

Hvorfor er pizzaovne bedre end traditionelle ovne?

Selv om det kan være sjovt at lave pizzaer i en traditionel køkkenovn, er køb af en pizzaovn den eneste måde at få virkelig autentiske resultater på. Pizzaovne er designet specielt til at bage pizzaer jævnt og med høj, ensartet varme, der efterligner pizzaer af restaurantkvalitet. En pizzaovn bager også meget hurtigere – afhængigt af hvilken model du køber, kan du servere pizza på så lidt som 60 sekunder. Det betyder ikke kun, at du ikke behøver at vente på, at din pizza skal bage i mere end en halv time, men også at pizzaer kan tilberedes hurtigt og nemt, når du har gæster på besøg. Med de stigende elpriser er en pizzaovn også billigere at bruge, end når du lader din traditionelle køkkenovn køre ved højere temperaturer og i længere perioder. Så hvis du er seriøs med hensyn til at lave hjemmelavede pizzaer, er der ingen bedre måde at gøre det på end med din egen pizzaovn. Om den skal være til udendørs eller indendørs brug, er op til dig.

Hvad skal man overveje inden man køber en pizzaovn?

Hvis du har læst med i denne pizzaovn test eller på andre måder er blevet opmærksom på denne fantastiske mulighed, for at lave de lækreste sprøde og velsmagende pizzaer selv, og nu gerne vil købe en pizzaovn, så er der nogle forskellige områder som du skal overveje og være opmærksom på. Du skal først og fremmest finde ud af, om du vil få mest ud af en pizzaovn du kan bruge indendørs, eller om du skal vælge en udendørs pizzaovn. Herefter skal du beslutte dig for hvilken type brændsel du skal bruge til din ovn. Hvis du foretrækker gas, måske fordi du allerede har en gasgrill i haven, så skal du selvfølgelig vælge dette. Men hvis du omvendt foretrækker en røget smag, som man kender det fra et bål, så skal du vælge en pizzaovn, som bruger træ eller kul, til at bage pizzaerne. Sidst men ikke mindst, så skal du overveje dit budget.

Hvordan finder man den bedste pizzaovn?

Når du er kommet frem til hvad du forventer og ønsker af din nye pizzaovn, så skal du finde en pizzaovn der matcher dette. Det kan være en stor opgave og føles uoverskueligt, at skulle sidde og gennemgå alle de ovne der findes på markedet, for at finde ud af om de har de egenskaber du leder efter og ønsker, samt bruger den form for brændsel du foretrækker. Det er her at en pizzaovn test er utroligt praktisk. Her er der nemlig nogen der allerede har gjort alt forarbejdet. Det eneste du skal gøre, er at læse den pågældende pizzaovn test og forsøge at finde frem til den pizzaovn, som bedste matcher dine behov, krav, ønsker og forventninger. En pizzaovn test har også den fordel, at den også kan være med til at finde de bedste priser. Af disse grunde, er en pizzaovn test måske den bedste måde at finde frem til den bedste pizzaovn på.

Hvordan finder man så en pizzaovn test?

Har du indset at du ikke har energi eller overskud til at finde alle de forskellige oplysninger selv, og kan se fordelene ved at bruge en pizzaovn test, så skal du også finde ud af hvordan du finder frem til denne form for produkt test. Her er internettet nøglen, da stort set alle pizzaovn test findes på nettet. For at finde frem til en test, skal du bare bruge 10 sekunder på Google for at være i gang. Det er altid en fordel at finde flere forskellige test, da en enkelt pizzaovn test kun indeholder et begrænset udvalg af ovne og dermed ikke alt hvad der findes på markedet. Nogle test fokuserer også udelukkende på de bedste og dyreste modeller, mens andre pizzaovn test har et mere varieret udvalg af modeller, i forskellige prisniveauer og kvalitet. Så husk dette, når du skal finde din pizzaovn test. Lad være med at læse en enkelt, men find flere du kan læse.

FAQ

Hvad er den bedste pizzaovn?

Der findes et væld af forskellige pizzaovne på markedet og hvilken model der er den bedste, er i princippet op til den der skal købe en pizzaovn. Det skyldes at forbrugerne har forskellige præferencer og nogle f.eks. foretrækker ovne der bruger gas, fremfor ovne der bruger træ eller kul. Den bedste pizzaovn er individuelt.

Hvordan bruger man en pizzaovn?

Det afhænger af hvilken type pizzaovn der er tale om. Hvis der er tale om en gasdrevet model, så fungerer den ved at man tilslutter gassen, tænder for den og tænder op i ovnen. Hvis man foretrækker en model som er drevet af træ eller kul, så skal man først tænde op i ovnen og herefter venter på at den bliver varm.

Kan man bruge gas pizzaovn indendørs?

Det er ikke et spørgsmål om man kan, men et spørgsmål om man bør. Gas kan være utroligt farligt på flere forskellige måder. Man kan f.eks. indånde så meget at man besvimer og i værste fald dør af det. Det største argument for ikke at bruge gas indendørs, er brand- og eksplosionsfaren der følger med det at bruge gas.