x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Langtidshævet pizzadej

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 1. juni 2018

Har du god tid, så er denne langtidshævet pizzadej en lækker variant til en god italiensk pizza.

Dejen giver dig nok til 4 almindelig størrelses pizzaer eller 2 store.


Redaktion: Se vores opskrift på pizzadej her.


Langtidshævet pizzadej

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 18 timer
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 4 Pizzaer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 325 gram Tipo 00
  • 2 deciliter Vand
  • 5 spsk. Olie
  • 1 tsk. Salt
  • 2 gram Gær

Sådan gør du

  • Vi starter normalt på denne dej aftenen inden vi skal have vores pizzaer.
    Hæld vandet i en skål og opløs gæret der i.
    Tilsæt olie og salt og rør det godt rundt. Tilsæt derefter mel løbende indtil dejen føles rigtig. Dejen er ret våd, men det gør ikke spor.
    Lad det hæve natten over ved stuetemperatur.
    Næste dag skal dejen på et meldrysset bord og deles i 4 stykker, der skal formes til kugler.
    Smør kuglerne i olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver op, så de må ikke stå for tæt på hinanden. Dæk dem til med plasticfolie og sæt det i køleskabet.
    2 timer før dejen skal bruges, skal de tages ud af køleskabet.
    Kuglerne/dejen skal placeres på et meldrysset bord og rulles så tyndt som overhoved muligt på med en kagerulle. 
    Vi anbefaler at pizzaen tilberedes på et bagestål ved 275 grader varmluft i 4 minutter.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.