Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet Gastro Burger

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

10. marts 2018
Alle elsker burgere og det gælder også os. Vi har spist utallige burgere og selv lavet mange varianter. Den her er vores bedste bud på hvordan den perfekte hjemmelavet gastro cheeseburger skal være. Kødet er krogmodnet og bollen er brioche.

Opskrift på hjemmelavet gastro burger

Alle elsker burgere og det gælder også os.

Vi har spist utallige burgere og selv lavet mange varianter og den her er vores bedste bud på hvordan den perfekte hjemmelavet gastro cheeseburger skal være.

Briochebollen er burgerens bedste ven, da den blød og kan suge væsken fra indholdet og på den måde sikre at saften forbliver inde i burgeren og ikke på dine hænder.

Bøfferne er lavet af hjemmehakket oksekød, der bestod af cirka 80 % krogmodnet (dryaged) oksebov og 20 % krogmodnet (dryaged) oksespidsbryst.

Vi mener at den eneste “tomat” der skal være i en burger er det tomat der er i tomatketchup.

Osten vi benytter os af er cheddar, den smelter nemt og smager dejligt.

Vi er ikke de største fans af agurker i vores hjem, så den syrlige smag fra pickels/syltede agurker får vi fra det råsyltet spidskål der er vendt i en kold vinegar sauce.


Antal: 2 personer

Hjemmelavet Gastro Burger

Alle elsker burgere og det gælder også os. Vi har spist utallige burgere og selv lavet mange varianter. Den her er vores bedste bud på hvordan den perfekte hjemmelavet gastro cheeseburger skal være. Kødet er krogmodnet og bollen er brioche.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Hakket Oksekød Krogmodnet (dryaged)
  • 10 gram Smør
  • 2 skiver Cheddar ost
  • 100 gram Spidskål
  • 1 deciliter Vinegarsauce
  • 2 stk. Boller Briocheburgerboller
  • Ketchup
  • 4 skiver Bacon

Sådan gør du

Råsyltet spidskål

  • Start med at snitte kålen i passende stykker og læg det ned i en skål.
  • Hæld vinegarsaucen over og lad det trække i minimum 15 minutter (gerne op til 1 time).
  • 5 minutter før servering skal kålen tages op af skålen og sigtes, så de lige kan nå at tørre lidt inden de kommer på burgeren.

Sprødt Bacon

  • Vi bruger hjemmelavet bacon der er røget ekstra meget og krogmodnet, så det kan blive ekstra sprødt.
  • Vores bacon er ultratyndt skåret, så det skal kun have kort tid på en middelvarm pande.

Burgerbøffen

  • Sørg for at kødet er taget ud af køleskabet minimum 1 time før tilberedningen.
  • Form kødet til 2 bøffer .Når kødet har en stuetemperatur når det steget, så mindsker det muligheden for at kødet bliver "kogt" i stedet for stegt på panden. 
  • Tænd en stegepande på høj varme og kom lidt olie på panden.
  • Når panden er varm lægges bøfferne og smørret på panden. 
  • Læg noget tungt oven på bøfferne (i det her tilfælde et ildfast fad) og steg dem i 4 minutter.
  • Vend bøfferne om og drys flagesalt og friskkværnet peber ovenpå.
  • Læg cheddarskiverne oven på og steg igen i 4 minutter.
  • Brænd evt. osten med en gasbrænder (eller lignende) så du er sikker på at det hele er smeltet som du vil have det. Lad bøfferne hvile et par minutter før servering.
  • De er nu lækre rosa som en burgerbøf skal være. 

Burgerboller

  • Vi bruger Brioche burgerboller som skæres over og får 1,5 minutter på indersiderne af over- og underbollen på en brødrister. 

Servering

  • Kom ketchup på både over- og underbollen. Placer kålen i overbollen og bøffen i underbollen.
  • Put det ønskede antal baconskiver oven på osten og sæt tænderne i vores bud på den perfekte hjemmelavede gastro cheeseburger.

Noter

Normalt steger vi burgerbøffer 2x 5 minutter - men krogmodnet kød har ikke så meget væske i som "normalt/vådmodnet" kød, så kødet bliver hurtigere tørt hvis det får for meget.