x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet Gastro Burger

PER ASMUSSEN | 10. marts 2018
Briocheburgerboller med dryaged oksekød, råsyltet kål, bacon og cheddarost

Alle elsker burgere og det gælder også os.

Vi har spist utallige burgere og selv lavet mange varianter og den her er vores bedste bud på hvordan den perfekte hjemmelavet gastro cheeseburger skal være.

Briochebollen er burgerens bedste ven, da den blød og kan suge væsken fra indholdet og på den måde sikre at saften forbliver inde i burgeren og ikke på dine hænder.

Bøfferne er lavet af hjemmehakket oksekød, der bestod af cirka 80 % krogmodnet (dryaged) oksebov og 20 % krogmodnet (dryaged) oksespidsbryst.

Vi mener at den eneste “tomat” der skal være i en burger er det tomat der er i tomatketchup. 

Osten vi benytter os af er cheddar, den smelter nemt og smager dejligt.

Vi er ikke de største fans af agurker i vores hjem, så den syrlige smag fra pickels/syltede agurker får vi fra det råsyltet spidskål der er vendt i en kold vinegar sauce.


Hjemmelavet Gastro Burger

Briocheburgerboller med dryaged oksekød, råsyltet kål, bacon og cheddarost
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, burger, burgerboller, hakket oksekød, oksekød
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 400 gram Hakket Oksekød Krogmodnet (dryaged)
  • 10 gram Smør
  • 2 loaf Cheddar ost
  • 100 gram Spidskål
  • 1 deciliter Vinegarsauce
  • 2 stk. Boller Briocheburgerboller
  • Ketchup
  • 4 loaf Bacon

Sådan gør du

  • Råsyltet spidskål

    Start med at snitte kålen i passende stykker og læg det ned i en skål.
    Hæld vinegarsaucen over og lad det trække i minimum 15 minutter (gerne op til 1 time).
    5 minutter før servering skal kålen tages op af skålen og sigtes, så de lige kan nå at tørre lidt inden de kommer på burgeren.
    Burgeringredienser

    Sprødt Bacon

    Vi bruger hjemmelavet bacon der er røget ekstra meget og krogmodnet, så det kan blive ekstra sprødt. Vores bacon er ultratyndt skåret, så det skal kun have kort tid på en middelvarm pande.
    Bacon
    Bacon

    Burgerbøffen

    Sørg for at kødet er taget ud af køleskabet minimum 1 time før tilberedningen. Form kødet til 2 bøffer .
    Når kødet har en stuetemperatur når det steget, så mindsker det muligheden for at kødet bliver "kogt" i stedet for stegt på panden. 
    Tænd en stegepande på høj varme og kom lidt olie på panden. Når panden er varm lægges bøfferne og smørret på panden. 
    Læg noget tungt oven på bøfferne (i det her tilfælde et ildfast fad) og steg dem i 4 minutter.
    Burgerbøf
    Vend bøfferne om og drys flagesalt og friskkværnet peber ovenpå.
    Burgerbøf
    Læg cheddarskiverne oven på og steg igen i 4 minutter.
    Burgerbøf
    Brænd evt. osten med en gasbrænder (eller lignende) så du er sikker på at det hele er smeltet som du vil have det. 
    Lad bøfferne hvile et par minutter før servering.
    De er nu lækre rosa som en burgerbøf skal være.
     

    Burgerboller

    Vi bruger Brioche burgerboller som skæres over og får 1,5 minutter på indersiderne af over- og underbollen på en brødrister. 
    Brioche

    Servering

    Kom ketchup på både over- og underbollen. 
    Placer kålen i overbollen og bøffen i underbollen.
    Put det ønskede antal baconskiver oven på osten og sæt tænderne i vores bud på den perfekte hjemmelavede gastro cheeseburger.
    Burger

Noter

Normalt steger vi burgerbøffer 2x 5 minutter - men krogmodnet kød har ikke så meget væske i som "normalt/vådmodnet" kød, så kødet bliver hurtigere tørt hvis det får for meget.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.