Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hindbær mousse

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

18. juli 2019
Nem, hurtig og lækkert syrlig hindbærmousse. Luftig og fløjlsblød. Perfekt til at give chokoladedesserter et frisk og sommerligt pift.

Opskrift på hindbær mousse

En nem, hurtig og lækkert syrlig hindbærmousse, der er perfekt til at give alverdens chokoladedesserter et frisk og sommerligt pift.

Udover at have en skøn “Barbie-pink” farve, så giver hindbærmousse et luftigt og frugtigt modspil til lidt tungere kager som for eksempel brownies eller andre intense chokoladekager.

Jeg brugte min hindbærmousse til at dekorere en lækker, mørk browniekage, men moussen er også rigtig skøn i andre desserter, og ikke kun som modspil til den dybe mørke chokoladesmag.

Hvis du eksempelvis er kørt lidt træt i den traditionelle lagkage med syltetøj og kagecreme (som dog heller ikke er at kimse af, forstå mig ret!), så tør jeg næsten garantere, at en hindbærmousse er et skønt alternativ, som du bliver rigtig glad for at have i dit repertoire! Du smører bare moussen i mellem lagene i stedet for syltetøj og creme, og så kan du eventuelt supplere med friske bananskiver eller anden frugt. Det er superlækkert!


Antal: 1 stor skål

Hindbær mousse

Nem, hurtig og lækkert syrlig hindbærmousse. Luftig og fløjlsblød. Perfekt til at give chokoladedesserter et frisk og sommerligt pift.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Dessert, Sødt
Forb. tid: 5 timer 15 minutter
Tilb. tid: 3 minutter

Ingredienser

  • 6 stk. Husblasblade
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 0.5 deciliter Sukker
  • 420 gram Hindbær fra frost
  • 500 gram Piskefløde

Sådan gør du

  • Tag en skål og fyld den med koldt vand fra hanen.
  • Læg de 6 blade husblas i det kolde vand.
  • Lad dem ligge i blød i 10 minutter.
  • Tag i mellemtiden et skærebræt og en kniv.
  • Vaniljestangen flækkes og vaniljekornene skrabes ud med kniven.
  • Tag en gryde.
  • Kom de frosne hindbær, sukker, vaniljekornene og den skrabede vaniljebælg i gryden.
  • Kog det op på komfuret i et par minutter.
  • Tag herefter gryden af varmen.
  • Fisk husblassen op af vandet. Klem vandet ud af husblassen.
  • Rør husblassen ud i gryden med den varme blanding.
  • Lad husblassen smelte.
  • Lad det hele afkøle lidt.
  • Tag en ny, stor skål. Hæld piskefløde i skålen.
  • Pisk fløden til en let skum. Pisk det en anelse lettere, end hvis det skulle bruges til varm kakao.
  • Lidt af flødeskummet vendes nu i gryden med hindbærmassen.
  • Herefter hældes hindbærmassen ligeså forsigtigt i skålen med flødeskummet. Vend det forsigtigt sammen i skålen.
  • Sæt skålen på køl natten over.
  • Rør lidt rundt i hindbærmoussen med en ske.
  • Kom hindbærmoussen på en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Dekorér din kage eller dessert med hindbærmoussen.

Noter

Du kan også vælge at smøre hindbærmoussen udover din kage eller i lagene i en lagkage. I så fald behøver du ikke stille moussen på køl natten over - i stedet kan du blot bruge moussen med det samme.