Fisk og æble (Foto © Jana Augustin, TMN)

Fisk og æble

5 min
30 min
4  Portioner
Profile picture for user Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Redaktion
✅Hvis du vil prøve kræfter med en af de lækre lokale retter fra Tyskland🇩🇪, så anbefaler vi "Fisk og æble". Se opskriften her ✅
Om opskriften
Beskrivelse

Hvor godt kender du det tyske køkken? Selvom hver fjerde dansker foretrækker Tyskland som kulinarisk rejsemål blandt vores nabolande, tror halvdelen af danskerne, at det nordtyske køkken for det meste består af øl og pølser! Intet kunne være mere forkert. 

Den tyske delstat Niedersachsen har derfor gennem hele 2018 sat fokus på de kulinariske oplevelser. Niedersachsen som er en af de største delstater i Tyskland, er kulinarisk mekka - ikke mindst på grund af områdets store variation. Her er vand, land, hede og bjerge. Ingen delstat har samme store variation. Det smitter naturligvis også af på gastronomien. I Niedersachsen findes der fx 14 restauranter med sammenlagt i alt 19 Michelin stjerner. 
 

Ingredienser
400 g Rødfisk (Det skal være frisk fisk. Andre fisketyper kan også bruges)
4 Æbler (Syrligere (økologiske))
150 g Mayonnaise (Hjemmerørt af 150 ml neutral olie, 2 æggeblommer, citronsaft og dijonsennep)
2 tsk Tomatpure
150 g Yoghurt
  Salt
  Peber
  Paprika
  Persille (Frisk)
1 Kartofler (Økologiske)
1 Løg (Stort (økologisk))
150 g Bacon (God bacon i tern)
  Olie (Til stegningen)
Vejledning

Fisk

Rens fisken og marinér den med citron og salt.

Steg herefter på panden og skær den i grove stykker.

Mayonnaisen blandes med tomatpure.

Æblerne rives groft og anrettes på tallerkener.

Kom fisken på æblerne.

Bland tomatmayonnaisen med yoghurt, paprika og persille.

Fordel saucen fisken.

 

Bratkartoffeln

Kog kartoflerne i 15 minutter inden stegning eller steg dem rå.

Skær dem i tynde skiver og steg med hakkede løg og bacon i små tern.

Velbekomme!

Kilde

Efterårsferien er lige om hjørnet. Det er idylliske Stade og området Altes Land am Ebstrom også. Efterårets smuttur ligger blot ca. 400 km fra Aarhus eller København. Her venter dig en fryd for øjet og for ganen. 

Læs meget mere her.

 

Om forfatteren
Profile picture for user Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Redaktion
Bio
Annoncørbetalt. Skriv til os på per@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at annoncere selv.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier