x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fermenterede asparges

FOOD_BY_CHRISNOS | 4. juni 2020

Som sagt er sæsonen for asparges ret kort. Ved at fermentere asparges kan vi nyde, det hvide guld fra de danske marker i længere tid.

Altså, vi sørger for at have et lækkert forråd til de mindre spændende sæsoner. ?

Du kender måske til surkål og kimchi, hvor kål masseres med salt for at frigive væsken fra kålen. Denne opskrift med asparges er lavet med en saltlage.

Har du lyst til at nørde endnu mere med fermentering, så kan jeg varmt anbefale de to bøger Fermentering og Fermentering 2.0 fra Aarstiderne.

Der bliver gået i dybden med fermenting og fermenteringens mange historier.

Det er spændende læsning, kan jeg godt afsløre. ?

Fermenterede asparges

Opskrift på fermenterede hvide asparges kommer her?


Fermenterede asparges

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Antal: 1 glas
Forfatter: Food_by_chrisnos

Ingredienser

  • Asparges
  • 30 gram Salt uden jod
  • 1 liter Vand

Sådan gør du

  • Asparges skylles og skrælles og de træede ender skæres eller knækkes af.
    Skær dine asparges til, så de kan stå lodret i det glas du vælger at benytte (jeg anbefaler et patentglas).
    Der skal være cirka 3 cm frirum op til låget.
    Sørg for at pakke dem godt og stramt i glasset.
    Kog 1 liter vand op med 30 gram salt (helst salt uden jod).
    Lad det køle ned og hældes derefter over aspargesene.
    Læg et kålblad ovenpå dine asparges som låg, og for at være sikker på de konstant er under saltlage.
    Luk låget på patentglasset til, og stil dem nu ved stuetemperatur, cirka 20 grader, i skygge/mørke uden direkte sol.
    Åben låget 1 gang om dagen i den første uge cirka, for at frigive det tryk der opstår i glasset.
    Efter 1 uge er det ikke nødvendigt at åbne glasset hver dag.
    Så kan du nøjes med en gang imellem.
    Efter cirka 10 dage er de færdige.
    Det afhænger selvfølgelig af temperaturen.
    Står de varmt, går processen hurtigt, men det er ikke ensbetydende med at smagen er klar.
    Står de for koldt vil processen tage længere tid.
    Smag på dem løbene for at følge processen.
    Når de er færdige skal de smage salt og syrligt.
    Brug rene skeer/gafler/pincetter når du tager noget for glasset.
    Stilles nu på køl for at standse processen (eller processen standser aldrig rigtig helt).
    Oplever du at saltlagen løber over, når du åbner glasset den første uge, så er det helt normalt.
    Et godt fif er, at have lidt ekstra saltlage stående, hvis alle asparges ikke er dækket.?‍?
    Fermenterede asparges

Om forfatteren


Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.

Følg mig på Instagram her.