Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Eclairs

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

4. maj 2021
En eclair er en klassisk, fransk vandbakkelseskage med cremefyld. Kagerne kan pyntes med glasur eller smeltet, mørk chokolade, og cremen kan tilsættes smag som f.eks. spiritus eller revet citronskal. 

Opskrift på eclairs

En eclair er en klassisk, fransk vandbakkelseskage med cremefyld.

Kagerne kan pyntes med glasur eller smeltet, mørk chokolade, og cremen kan tilsættes smag som f.eks. spiritus eller revet citronskal.

Her fik jeg inspiration fra et afsnit af Masterchef til at prøve at lave dem med en mokkacreme og resultatet blev super godt.

Eclairs


Servings: 15 stk.

Eclairs

En eclair er en klassisk, fransk vandbakkelseskage med cremefyld. Kagerne kan pyntes med glasur eller smeltet, mørk chokolade, og cremen kan tilsættes smag som f.eks. spiritus eller revet citronskal. 
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Sødt
Køkken: Fransk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredients

Mocca-creme

  • Kagecreme
  • Espresso eller stærk kaffe, kold
  • Flødeskum

Vandbakkelse

  • 1 deciliter Vand
  • 1 deciliter Sødmælk
  • 80 gram Smør
  • 100 gram Hvedemel
  • 3 stk. Æg

Kaffeglasur

  • 200 gram Flormelis
  • 2 tsk. Smør blødt
  • 0.5 deciliter Stærk kaffe kold

Instructions

Moccacreme

  • Den er god at lave i god tid, da den skal køle ned.
  • Bryg en stærk kop kaffe eller espresso og kom den på køl.
  • Jeg lavede denne kagecreme, som blev kølet ned og pisket da den den var klar og skulle bruges.
  • Når kaffen og kagecremen er kolde og klar, skal du i gang med piskefløden.
  • Pisk en flødeskum, jeg gør det typisk altid i hånden, så jeg kan mærke hvornår den er der. Man skal huske at flødeskummen arbejder videre efter den er pisket, så pas på med ikke at piske den "helt færdig", da den så vil skille.
  • Vend kagecremen og flødeskummen forsigtigt sammen med en dejskraber. Pas på at du ikke slår luften ud af massen. Tilsæt lidt kaffe/espresso ad gangen mens du rører forsigtigt, så den ikke bliver for tynd.
  • Moccacremen er nu klar til brug. 

Vandbakkelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom vand, mælk og smør i en gryde og bring til lige under koge punktet - husk at røre, så det ikke brænder på.
  • Kom melet i og rør melet ud i væden med en grydeske. Bag melet af i et par minutter, som ved en opbagt sovs.
  • Tag gryden af varmen, og lad massen køle let af. Hvis den er for varm, så vil æggene blive til røræg når de kommer i.
  • Kom et æg i ad gangen mens du pisker kraftigt. Fortsæt indtil alle æggene er i og du har din færdige vandbakkelsesdej.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med et tykt tyl og sprøjt små eclairs (cirka 5-8 cm lange) på en bagepapirsbeklædt bageplade.
  • Bag dem i midt i ovnen i 15-20 minutter. Du må ikke åbne for ovnen før du tager dem ud. De skal blive letgyldne og være souffleret/hævet op.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. 

Kaffeglasur

  • Kom det hele sammen i en lille skål og pisk det godt igennem.


Servering

  • Kom moccacremen i  en sprøjtepose med en lille tyl. Jeg plejer at sprøjte cremen ind i bunden, cirka 2 forskellige steder.
  • Smør glasur på toppen og dine eclairs er klar til at blive spist.
  • Du vil sagtens kunne "nøjes" med at drysse flormelis på toppen i stedet for.