Opskrift på cremet spidskålssalat med avocado og pærer
Det kan være lidt svært at tale en spidskålssalat op, men jeg skal prøve, for den her er virkelig virkelig god!
Salaten består af spidskål vendt i en cremet mormor agtig dressing – i ved, den med lidt cremefraiche, honning, citron og dijon – en på én gang sød og lige en lille snert syrlig dressing.
Desuden er der vendt lidt frisk grøn salat i, bløde modne avocadoer og søde pærer. På toppen ristede pinjekerner, som lige giver salaten et knasende, nøddeagtigt twist. Det egentlig det – super simpelt, men et perfekt mix af smage og konsistenser: Cremet, friskt, sprødt, blødt og sødt
Salaten er klar på 15 min og smager bare super godt!
Vi fik salaten til fyldte kyllingeruller, men den er skønt tilbehør til det meste og kan os spises bare som den er.
Cremet spidskålssalat med avocado og pærer
Ingredienser
Dressing
- 2 spsk. Creme fraiche
- 1 spsk. Fløde
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Dijonsennep
- 2 tsk. Honning flydende eller sirup
- Salt friskkværnet
Salat
- 1 stk. Spidskål lille
- 50 gram Salat valgfri grøn
- 2 stk. Avocado modne
- 2 stk. Pærer
- 30 gram Pinjekerner eller solsikkefrø, græskarkerner mm.
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser til dressingen godt sammen og smag til.
- Snit spidskålen så fint som muligt og vend den sammen med dressingen.
- Vend den grønne salat i. Skær avocado og pærer i tern og vend i skålen – men gem lidt til pynt.
- Anret på fad og pynt med lidt avocado og pærer.
- Rist pinjekernerne (eller andre kerner) gyldne på en tør pande og top din salat med dem – servér