Chicken Biryani

Chicken Biryani

3 t
1 t, 5 min
2  personer
Profile picture for user Foodeliciouscph
Foodeliciouscph
B I R Y A N I. Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig!
Om opskriften
Beskrivelse

B I R Y A N I 🤤 - med kylling.

Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig! 😍

Ingredienser
500 g kyllingelår
250 g Creme Fraiche
2 spsk Krydderier (bombay biryani krydderi)
2 tsk Kanel
1 tsk Ingefær
3 Laurbærblad
  Koriander (en lille håndfuld)
2 fed Hvidløg
1 tsk Spidskommen
2 tsk Gurkemeje
10 Cherrytomater
3 Løg
4 Kartofler
1 Æg (kan udelades)
  Ris (basmati)
  Olie (til stegning)
Tilbehør/pynt
  Æg (hårdkogt)
  Persille (hakket)
Vejledning

Start ud med at marinere kyllingen i cremefraiche og krydderier.

Jeg valgte at bruge creme fraiche, da jeg havde noget i køleskabet (mindre madspild!).

Hvis man har yoghurt, kan dettes også sagtens bruges.

Lad kyllingen marinere i et par timer.

Begynd nu at skrælle løg og kartofler.

Skær løgene i ringe, og kartoflerne i tern.

Først steges løgene i olie, indtil de er brune, hvorefter de tages op af gryden.

Steg derefter kartoflerne i samme olie, indtil gyldne.

I en anden gryde, tilføjes en smule olie, hvor cherrytomaterne (skåret) og koriander tilføjes.

Lad tomaterne stege i olie til de bliver bløde, og tilføj derefter laurbær bladeder, samt kyllingen og alt dens marinade.

Lad dette stege på høj varme, og vend kyllingerne efter et par minutter.

Skru ned for varmen, og lad det simre på lav varme med låg i cirka 25-30 minutter. I en anden gryde tilføjes lidt olie, som varmes godt op.

Tilføj derefter din ønskede mængde basmati ris, og rør rundt.

Lad risen stege lidt i olien, hvorefter vand tilføjes.

Vandet skal dække en cm over risen.

Kog på høj varme i 3-4 minutter med låg, og skru derefter ned på lav varme hvor det skal blive i 15 minutter.

Når de 15 minutter er gået, tages kyllingen fra den anden gryde, og tilføjes til risen.

Tilføj 4-5 spsk af “sovsen” fra kyllingegryden , og tilføj til risen.

Bland det hele godt sammen, og lad det stå med låg i 5 minutter på lav varme.

Til slut tilføjes kartofler og løg til gryden, hvor det røres godt sammen.

Pynt med hakket persille på toppen, og et hårdkogt æg ved siden.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Foodeliciouscph
Foodeliciouscph
Bio
Foodeliciouscph ejes af en madglad kvinde, som elsker at lave mad, bage og udvikle opskrifter. Derudover er foodeliciouscph et køkken, med opskrifter fra rundt omkring i verdenen!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier