ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chicken Biryani

FOODELICIOUSCPH | 22. maj 2020
B I R Y A N I. Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig!

B I R Y A N I ? – med kylling.

Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig! ?


Antal: 2 personer

Chicken Biryani

B I R Y A N I. Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig!
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Foodeliciouscph
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram kyllingelår
  • 250 gram Creme Fraiche
  • 2 spsk. Krydderier bombay biryani krydderi
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Ingefær
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 1 håndfuld Koriander
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 2 tsk. Gurkemeje
  • 10 stk. Cherrytomater
  • 3 stk. Løg
  • 4 stk. Kartofler
  • 1 stk. Æg kan udelades
  • Ris basmati
  • Olie til stegning

Tilbehør/pynt

  • Æg hårdkogt
  • Persille hakket

Sådan gør du

  • Start ud med at marinere kyllingen i cremefraiche og krydderier.
  • Jeg valgte at bruge creme fraiche, da jeg havde noget i køleskabet (mindre madspild!).
  • Hvis man har yoghurt, kan dettes også sagtens bruges.
  • Lad kyllingen marinere i et par timer.
  • Begynd nu at skrælle løg og kartofler.
  • Skær løgene i ringe, og kartoflerne i tern.
  • Først steges løgene i olie, indtil de er brune, hvorefter de tages op af gryden.
  • Steg derefter kartoflerne i samme olie, indtil gyldne.
  • I en anden gryde, tilføjes en smule olie, hvor cherrytomaterne (skåret) og koriander tilføjes.
  • Lad tomaterne stege i olie til de bliver bløde, og tilføj derefter laurbær bladeder, samt kyllingen og alt dens marinade.
  • Lad dette stege på høj varme, og vend kyllingerne efter et par minutter.
  • Skru ned for varmen, og lad det simre på lav varme med låg i cirka 25-30 minutter. I en anden gryde tilføjes lidt olie, som varmes godt op.
  • Tilføj derefter din ønskede mængde basmati ris, og rør rundt.
  • Lad risen stege lidt i olien, hvorefter vand tilføjes.
  • Vandet skal dække en cm over risen.
  • Kog på høj varme i 3-4 minutter med låg, og skru derefter ned på lav varme hvor det skal blive i 15 minutter.
  • Når de 15 minutter er gået, tages kyllingen fra den anden gryde, og tilføjes til risen.
  • Tilføj 4-5 spsk af “sovsen” fra kyllingegryden , og tilføj til risen.
  • Bland det hele godt sammen, og lad det stå med låg i 5 minutter på lav varme.
  • Til slut tilføjes kartofler og løg til gryden, hvor det røres godt sammen.
  • Pynt med hakket persille på toppen, og et hårdkogt æg ved siden.

Om forfatteren


Foodeliciouscph ejes af en madglad kvinde, som elsker at lave mad, bage og udvikle opskrifter. Derudover er foodeliciouscph et køkken, med opskrifter fra rundt omkring i verdenen!

Følg mig på Instagram her.