Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cacio e pepe (italiensk pastaret)

Avatar photoThomas Tranegaard Nielsen
    

Thomas er medstifter af og chefredaktør på GastroFun og ekspert i hverdagsmad med masser af smag. Han er uddannet madkundskabslærer med 11 års erfaring og har boet i både Schweiz og USA.

17. juni 2021
Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe. Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består "kun" af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.

Opskrift på cacio e pepe (italiensk pastaret)

Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe.

Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består “kun” af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.

Servings: 2 personer

Cacio e pepe (italiensk pastaret)

Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe. Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består "kun" af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Spaghetti
  • 2.5 liter Vand
  • 25 gram Salt
  • 15 stk. Peberkorn
  • 100 gram Parmesan
  • Smør
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Bring vandet med salt i kog. Kom pastaen i og kog i cirka 60 % af pakkens anviste kogetid. Hos os var det 6 ud af 11 minutter.
  • Kom smør og peberkorn i en sauterpande.
  • Steg det ved middelvarme.
  • Riv parmesanen på et rivejern.
  • Kom pastaen direkte fra gryden og over i sauterpanden, så der kommer lidt væske med. Væsken er med til at jævne saucen.
  • Tilsæt parmesan og kog pastaen færdig mens der røres rundt.
  • Anret pastaen og riv lidt mere parmesan henover samt stænk den med en smule olivenolie.
  • Krydr evt. med salt og peber og server straks.