Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe. Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består "kun" af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.
Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe.
Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består “kun” af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.
Antal: personer
Cacio e pepe (italiensk pastaret)
Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe. Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består "kun" af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 200 gram Spaghetti
- 2.5 liter Vand
- 25 gram Salt
- 15 stk. Peberkorn
- 100 gram Parmesan
- Smør
- Olivenolie
Sådan gør du
- Bring vandet med salt i kog. Kom pastaen i og kog i cirka 60 % af pakkens anviste kogetid. Hos os var det 6 ud af 11 minutter.
- Kom smør og peberkorn i en sauterpande.
- Steg det ved middelvarme.
- Riv parmesanen på et rivejern.
- Kom pastaen direkte fra gryden og over i sauterpanden, så der kommer lidt væske med. Væsken er med til at jævne saucen.
- Tilsæt parmesan og kog pastaen færdig mens der røres rundt.
- Anret pastaen og riv lidt mere parmesan henover samt stænk den med en smule olivenolie.
- Krydr evt. med salt og peber og server straks.
Om forfatteren
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.