Cacio e pepe (italiensk pastaret)

Cacio e pepe (italiensk pastaret)

2 min
10 min
2  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe. Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består "kun" af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.
Om opskriften
Beskrivelse

Lynhurtig og lækker italiensk ret: Cacio e Pepe. 

Denne dejlige ret kan laves på under 15 minutter og består "kun" af spaghetti, parmesan, olivenolie og sorte peberkorn.

Ingredienser
200 g Spaghetti
2 1⁄2 l Vand
25 g Salt
15 Peberkorn
100 g Parmesan
  Smør
  Olivenolie
Vejledning

Det handler om at have 10 % salt i vandet. I vores tilfælde med 2,5 liter vand er det 25 gram. Bring vandet i kog og kom din pasta i vandet. Pastaen skal cirka koge halvdelen af tiden fra pakkens anvisning i kogevandet og derefter på panden. I vores tilfælde blev det kogt i 6 minutter. Få rørt pastaen igennem en gang i mellem.

Riv parmesanen ned i en skål og letknus peberkornene. De kan knuses i en morter eller placer dem mellem to spækbrætter. 

Sæt en sauterpande på blusset og skru op på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur). Kom lidt smør og olie på. Kom peberkorn i og lad det stege let i 1-2 minutter.

Tag pastaen direkte fra gryden og over i sauterpanden. Sørg for at der kommer noget af pastavandet med og tilsæt evt. lidt ekstra kogevand med et decilitermål. Pastaen skal være dækket af vand og koge indtil pastaen er færdig (det tager cirka 6 minutter/lige så lang tid som det er kogt inden).

Tag spaghettien op af sauterpanden og placer den på en tallerken. Riv ekstra parmesan på og stænk gerne retten med lidt olivenolie til sidst.

Image
Cacio e pepe (italiensk pastaret)
Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier