ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Blomkålssuppe

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 3. oktober 2019

De køligere tider kalder på lækre, varmende supper.

Og blomkålssuppe er virkelig lækker og nem mad i en travl hverdag. At det så ovenikøbet er smadderbilligt!

Blomkålssuppe

Og nu elsker jeg generelt suppe. Både de helt traditionelle som hønsekødsuppe, kartoffel-/porresuppe og jordskokkesuppe, men også de eksotiske slags! Her kan jeg både finde på at lave Wonton suppe eller den helt stærke thailandske Tom Yum Goong. Det afhænger af humør og hvad jeg lige har liggende – på bedste stop madspil-manér.

Blomkålssuppe

Nu hvor efteråret for alvor er skudt i gang, besluttede jeg mig for at lave denne blomkålssuppe, og den er simpelthen cremet let som en sky.

Vi fik den til aftensmad, men den vil også være perfekt som en forret. Hvis der er rester tilovers, er den også virkelig skøn dagen derpå til en dejlig frokost på kontoret.

 

Blomkålssuppe opskrift


Antal: 2 personer

Blomkålssuppe

2 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 0.5 Blomkål eller 1 lille
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 tsk. Ingefær
  • 7 deciliter Grøntsagsbouillon
  • 0.5 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 pinch Vaniljepulver
  • 1 pinch Sukker
  • 0.5 tsk. Løgpulver
  • Muskatnød
  • 1 spsk. Jomfruolivenolie
  • Salt og peber fra kværn
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

    1. Skyl blomkålen og skær den ud i stykker.
    2. Kom blomkålen i gryden.
    3. Pres hvidløget ned i gryden og tilføj også ingefær, grøntsagsbouillon, hvidvinseddike, vaniljepulver, sukker, løgpulver, muskatnød, olivenolie og lidt salt og peber.
    4. Lad det koge under låg, indtil blomkålen er mør. Det tager cirka 10 minutters tid.Blomkålssuppe
    5. Når blomkålene er kogt møre, hældes næsten al væden fra gryden over i en kande/skål.
    6. Blend blomkålene og tilsæt lidt efter lidt væden, indtil du opnår en fin og lind konsistens, som du er tilfreds med.
    7. Montér suppen med piskefløde.
    8. Smag til med salt og peber og eventuelt mere citronsaft og hvidvinseddike.
    Server f.eks. suppen med smørstegte jomfruhummerhaler og en krydderurteolie

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.