Syltede agurkestrimler

Syltede agurkestrimler i glas
Underrubrik
Bare bedre end syltede agurker i skiver
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Jeg synes ikke om syltede agurkeskiver fordi de ofte har en lidt træls konsistens og er svære at fordele ud over den mad man skal spise den sammen med.

Derfor laver jeg dem i strimler og det fungerer perfekt, samtidig med at det pynter mere end skiverne.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Glas
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
1⁄2 Agurk (Vasket grundigt)
1 dl Eddike (Lagereddike, klar)
1 dl Vand
1⁄2 dl Sukker
Vejledning

Skær agurken ud og læg den til at dryppe af i en si eller et dørslag. Jeg har brugt en spiralskærer, så jeg kan lave dem i den tykkelse jeg ønsker. Giv den gerne en smule salt.

strimlet agurk drypper af

Varm vand, eddike og sukker op til det koger let og kog indtil sukkeret er opløst.

Fyld glasset op med agurkestrimler og tryk dem gerne lidt sammen så de ikke ligger helt løst. Pas på at strimlerne ikke bliver for lange, men lav hellere flere kortere.

Jeg fylder ofte en håndfuld peberkorn i glasset.

agurkestrimler med lage

Hæld den varme lage over og luk låget.

Stil til afkøling og lad det stå i mindst 3-4 timer før de er klar til at spises.

Noter

Holdbarheden er et par måneder når glasset et åbnet igen.

Hjemme hos os holder de dog aldrig på længe :-)

Syltede agurkestrimler på cheesburgere

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier