x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sprødt kyllingeskind i ovn

PER ASMUSSEN | 18. maj 2020

Sprødt kyllingeskind – hvem elsker ikke det?

Dem der er faste læser her (og dem kender mig), ved at jeg altid jagter perfektion, især når det kommer til sprøde ting. 

Jeg har lavet utallige versioner af pommes frites, tørsaltet bacon og flæskesvær

Jeg elsker grej og finder gerne min dehydrator, sous vide maskine eller trykkoger frem til at optimere mine resultater.

Den her opskrift er kommet til efter at have prøvet at lave puffede flæskesvær/chicharron ved hjælp af en trykkoger og dehydrator. 

Jeg har tidligere prøvet med at dehydrere utilberedt kyllingeskind, hvilket ikke blev godt.

Derfor har jeg her taget det bedste fra min chicharron opskrift, hvor svinehuden blev trykkogt som det første.

Hvis du ikke har en trykkoger, så er jeg sikker på at du får et lignende resultat ved at koge kyllingen først og så bruge skindet derfra.

Sprødt kyllingeskind


Sprødt kyllingeskind i ovn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling

Sådan gør du

  • Her i den her opskrift har jeg kun fokus på hvordan jeg lavede det sprøde kyllingeskind, så du kan sagtens finde andre opskrifter på hele kyllingen/tarteletter her på siden.
    Kyllingebrysterne med skind blev skåret fra og brugt til noget andet.
    Kyllingevingerne blev skåret af og i trykkogergryden.
    Lårene blev delt i ledet og kom også i gryden.
    Resten af kyllingen fik et hårdt tryk, så ryggen knækkes og kom med i gryden.
    Herefter tilsættes porre, gulerødder, peberkorn, laurbærblade, knoldselleri, løg og vand.
    Trykkog på medium (min har 3 funktioner - low, medium, high) i 25 minutter.
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft 5 minutter før du er færdig.
    Fjern trykket og tag forsigtigt din kylling op af suppen.
    Tag skindet af kødet og kom det på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Dup det tørt og fjern evt. urenheder fra det.
    Krydr med salt.
    Læg et bagepapir ovenpå og en ny bageplade (eller et stort ildfast fad), så skindet forbliver mast sammen.
    Giv det 10-15 minutter indtil det er gyldent og sprødt. 
    Placer på fedtsugende papir og dup evt. toppen fri for fedt.
    Server sammen med kylling, f.eks. ovenpå dine tarteletter.
    Sprødt kyllingeskind
    Sprødt kyllingeskind

Noter

Resultat blev super godt, dog ikke helt så perfekt som jeg havde ønsket. Jeg havde et par små steder hvor det ikke blev sprødt - jeg tror det er fordi at jeg fik noget med der ikke var skind - men nærmest rent fedt.
Næste gang vil jeg lade kyllingen køle lidt af, før jeg trækker skindet af.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.