Opskrift på sprød salat med asparges og blåbær
Dejlig enkel salat med romainesalat, asparges, bær, kerner og en god dressing.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemme salater og tilbehør“, hvor forfatteren siger følgende om opskriften:
“Der er intet, der går bedre til grillmad, end en sprød og grøn salat. Friskheden og biddet er perfekte kontraster til den røgede og varme smag, som mad fra grillen får. Denne salat er sammensat for at få mest mulig friskhed og crunch. Asparges er min ultimative favorit i denne sæson, og sammen med saftig agurk og romainesalat samt sprøde forårsløg går det virkelig op i en højere enhed. Sødmen er tilsat via friske blåbær, og så tilføjes salaten fedme fra græskarkernerne. Dressingen er både sød, fed og syrlig, hvilket komplementerer salatens friskhed perfekt. Alt i alt er denne salat ikke blot pakket med himmelske smagsnuancer, den er også smuk på sommerbordet.”

Sprød salat med asparges og blåbær
Ingredienser
- 1 bundt Asparges
- 0.5 stk. salat Romainesalat
- 1 stk. Agurk
- 5 stk. Forårsløg
- 1 deciliter Blåbær
- 0.5 deciliter Græskarkerner
- 0.5 deciliter Olivenolie
- 0.25 deciliter Balsamico Hvid
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Agave Sirup. Eller anden søder.
- 0.25 tsk. Salt
Sådan gør du
Blancher aspargesene ved at placere dem i en skål med kogt vand i 5 minutter.
Hæld vandet fra, og skyl dem dernæst med koldt vand.
Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker.
Agurk og asparges skæres dernæst i skrå skiver, og forårsløgene hakkes fint.
Placer det hele på et fladt fad: først salat, dernæst agurk, så asparges og forårsløg.
Til sidst toppes med blåbær og græskarkerner.
Dressing
- Dressingen røres af olivenolie, balsamico, citronsaft, agavesirup og salt og hældes over salaten lige inden servering.