Sous Vide Iberico Presa

Sous Vide Iberico Presa

1 t
3 t
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Iberico Presa er en af de bedste stykker kød fra den fantasiske spanske, sortfodssvin Iberico. Kødet minder mere om et godt stykke oksekød frem for det danske svinekød. Derfor skal det også tilberedes rødt.
Om opskriften
Beskrivelse

Iberico Presa er en af de bedste stykker kød fra den fantasiske spanske, sortfodssvin Iberico.

Kødet minder mere om et godt stykke oksekød frem for det danske svinekød. Derfor skal det også tilberedes medium rare. 

Presaen udskæringen kommer fra svinets nakkefilet og hvis du ikke har tilladt dig slev at prøve dette fantastiske stykke kød, så er du gået glip af noget.

​​Iberico presa sous vide

Sous Vide Iberico Presa

Ingredienser
1 Iberico Presa (Den her var 650 gram)
2 Bagekartoffel
2 spsk Olie (Smagsneutral)
4 Kartoffel
30 g Smør
  Krydderier (Salt, peber og frisk timian)
100 g Blomkål
100 g Knoldselleri
3 dl Mælk
3 dl Fløde
10 g Smør
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, eddike)
Vejledning

Iberico Presa

Kom en smule salt og en del peber på kødet og vakuumpak det.

Tilbered det sous vide/vandbad i 3 timer ved 57 grader.

Tag kødet ud af posen og tør dem godt af - enten med et viskestykke eller køkkenrulle.

Varm en pande hårdt med neutral olie på. Når den er varm nok tilsættes smør og kødet brunes på begge sider og er nu klar til servering. 

Presa

Kødsaften fra vakuumposen kan gemmes og bruges til sauces eller gryderetter.

 

Ovnstegte kartofler

Skræl kartoflerne og skær dem så tynde som overhoved muligt. Vi benytter os af et mandolinjern til det.

Chips

Udvand dem i en time og tør dem godt af i et viskestykke.

Chips

Kartoflerne skal vendes i smeltet smør, frisk timian og peber. Derefter skal de stables oven på hinanden i en rund udstikkerform og bages i 1 time ved 200 grader i ovnen.

Kartoffel

 

Grønsagsmos

Skær grønsagerne i små tern og kog dem i mælken og fløden til de er møre i en tykbundet gryde. Det tager typisk 15-20 minutter afhængig af ternenes størrelse.

Brug en hulske til at tage grønsagerne op med og læg dem i din blender/skål til stavblender. Blend dem med en 1 dl af væsken fra gryden. Tilsæt langsomt mere af væden sammen med smørret og væsken fra kødets vakuumpose. 

Kom den op i en ny, tykbundet gryde og lun den igennem på middelvarme. Smag den til med salt, peber, citronsaft og eddike.

Pure

Mosen er klar til servering.

 

Servering 

Server retten med hjemmelavet chips eller syltede rødløg.

Sous vide iberico presa

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier