x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sommersalat med rejer

SUSANNE | 9. august 2018

En frisk og lækker sommersalat af rejer, sprød salat og friske grøntsager. Det gode ved denne salat er, at du ikke behøver følge opskriften slavisk men kan mikse og matche ingredienserne efter, hvad du har lyst til, og hvad du har på lager. Prøv fx med rå, grønne asparges og små cherrytomater i halve. Salaten egner sig virkelig godt som en lækker og let forret serveret på terrassen, gerne i selskab med gode venner og et glas kølig hvidvin.

 


Sommersalat med rejer

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 4 personer
Forfatter: Susanne

Ingredienser

  • 400 gram Rejer gerne store, grønlandske rejer fra frost - optøede
  • 2 stk. Avocado modne
  • Citronsaft til at dryppe over avocadokødet
  • 400 gram salat Et udvalg af forskellige blandede salater, fx hjertesalat, rucola, friseésalat- og babyspinat
  • 1 stk. Agurk
  • 3 spsk. Dild hakket

Sådan gør du

  • Skyl de frosne, optøede rejer i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
    Skyl salaten og tør den grundigt. Pluk den i mindre stykker, alt efter hvilken type salat, du bruger.
    Skyl agurken og skær den over på langs. Fjern eventuelt kernerne med en teske. Skær den i tynde skiver.
    Skær avocadoerne over på langs, og fjerne stenene i midten. Skær kødet i små tern. Dryp dem straks med lidt citronsaft for at forhindre, at det bliver misfarvet. 
    Anret salaten på et stort fad. Læg agurk, avocado og til sidst rejerne ovenpå. 
    Drys med hakket dild og server straks.
     

Noter

Tip: lav gerne en dressing til salaten af fx cremefraiche og yoghurt. Rør de to ting sammen og smag til med lidt sennep, citronsaft, hakket frisk dild samt salt og peber. 
Server dressingen i en skål ved siden af salaten. 

Om forfatteren