x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Slethvar sous vide

LINDHARDT OG RINGHOF | 9. juni 2021

Når man får fingrene i en god fisk som slethvar, så er det vigtigt ikke at ødelægge den under tilberedningen. Med sous vide kan du sikre at du rammer plet, så den lækre fisk bliver saftig som fortjent.

Vi har opskriften fra bogen: “Sous vide håndbogen“, hvor forfatteren skriver følgende om opskriften:

“Slethvar er en fornem (og meget dyr) fisk på linje med pighvar, men som regel meget mindre. Fisken har middelfedt kød, der bliver gråhvidt
og fast. Skindet er sejt og spises ikke med. Kødets struktur er tilstrækkeligt fast til, at fisken kan opdeles forsigtigt efter tilberedning.”


Slethvar sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Fisk, Slethvar
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 16 minutter
Antal: 1 person
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

Slethvar sous vide

  • 150 gram Slethvarfilet 3 % fedt

Sådan gør du

Slethvar sous vide

  • Filetér i enkelte (delt på langs) eller dobbelte fileter (hel side), og fjern skindet (kan også gøres bagefter).
    Kom fisken i en pose og vakuumpak den. 
    Tilbered fisken sous vide i 16 minutter ved 52 grader celsius.
    Her er der taget udgangspunkt i en 2 cm tyk fisk. Hvis den kun er 1 cm, så skal den kun tilberedes i 10 minutter.
    • Hvis du ændrer temperaturen til en lavere temperatur, så får du en mere sashimi-agtig fisk. 
    • Hvis du ændrer temperaturen til en højere temperatur, så får du fastere og mere hvid, men også lidt tørt kød. 
    • Hvis du forkorter tiden, så får du næsten rå fisk. 
    • Hvis du forlænger tiden, så får du mere fast og hvidt kød, der er mindre saftigt.
     

Bruning af sous vide slethvar

  • Pande: Høj varme 2 x 1 minutter.
     

Resultatet

  • Sous vide slethvar
    Hvidt, saftigt og meget mørt kød med en mild smag af skaldyr.

Noter

Sous vide slethvar smager godt med:

• med spidskål og ristede tern af brød og bacon
• med porrer, gulerødder og hollandaise
• med asparges, broccoli og brunet smør
• med kartofler og velouté-sauce
• med ratatouille

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Sous vide håndbogen

Bogen kan købes her.