Pulled Pork i ovn

Pulled Pork i ovn

16 t, 40 min
16 t, 40 min
6  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Den nærmest mytiske ret Pulled Pork giver vi dig en opskrift på her. Vi har valgt at benytte os af den spanske luksusgris Iberico, der også er kendt som sortfodsgris.
Om opskriften
Beskrivelse

Har du også forelsket dig i den lækre, smagfulde spise pulled pork? 

Med denne opskrift kan du give dig i kast med at prøve den amerikanske klassiker af i dit eget køkken. Vi har valgt at benytte os af en spanske luksusgris Iberico, som også er kendt som sortfodsgris. Pulled pork laves af nakkefileten på grisen, som langtidssteges i ovnen med en rub af forskellige varme krydderier. Efter stegetiden er kødet så mørt, at du kan trække det fra hinanden - heraf kommer navnet pulled pork.

Har du mod på at prøve at lave din pulled pork med sous vide teknikken, så har vi en opskrift her.

Hvis du ønsker at lave den på grillen, så har vi en opskrift her.

Ingredienser
1 kg Nakkefilet (Iberico gris)
2 l Vand
100 g Salt
70 g Sukker
4 Laurbærblad
10 Peberkorn
4 spsk Brun farin
3 spsk Paprika
1 spsk Røget paprika
1 tsk Spidskommen
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Løgpulver
1 tsk Chilipulver
Vejledning

Sprængning

Nakkefilet

Start med at lave et hurtigt opkog på saltet, sukkeret, laurbærbladene og peberkornene. 

Køl det ned og når det har køleskabstemperatur så skal kødet lægges i lagen. 

Lad kødet lægge i lagen i alt fra 8-12 timer (hvad der lige passer i din kalender) og tør kødet godt af bagefter.

Nakkefilet

Dryrub

Bland alle krydderierne sammen og masser dryrubben ind i køddet og husk at komme ind i alle revner/sprækker. 

Pulled Pork

Stegen

Sæt kødet på et ildfast fad og placer det i en kold ovn. Tilbered det i ovnen i 14 timer ved 110 grader almindelig ovn.

Koldrøg stegen i 2 timer for at give den røgsmag.

Pulled Pork

Til sidst skal kødet have 15-20 minutter ved 200 grader varmluft, indtil rubben/skorpen på kødet er hårdt/sprød.

Pulled Pork

Pulled Pork

Hvis du ikke kan koldrøge, så erstat ovnen/røgeovnen med en grill det sidste kvarter samt en alubakke med røgesmuld eller barksmuld.

Pulled Pork

Trevl kødet med 2 gafler og det er klar til servering.

Pulled Pork

Hæld en kold vinegarsauce over det trevlede kød og det er klar til servering.

 

Servering

Retten kan serveres som en Pulled Pork Burger eller sammen med bagte kartofler og coleslaw

Velbekomme.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier