
Opskrift på pulled beef burger
Pulled beef burger: Små frække sliders til hverdag og fest.
Hvad er det lige med sliders? Én ting er, at alt i miniaturestørrelse generelt er lidt fascinerende, en helt anden er, at det pludselig er muligt at smage flere forskellige burgere – helt uden at sætte sin livrem på spil. Sliders er bare en genial opfindelse. De må desuden siges at komme i børnevenlige størrelser, og det kan blive til en sjov og hyggelig familiestund at samle de små burgere ved middagsbordet.
Jeg samlede disse små burgere på rester alene, så de er meget “stop madspild”-venlige, men kan naturligvis sagtens laves “friske”.

Pulled Beef Burger
Ingredienser
- 4 stk. Burgerbolle F.eks. brioche burgerboller
- Oksespidsbryst Brisket. Mængde efter behov
- Coleslaw Mængde efter behov
- Løgmarmelade Mængde efter behov
- Mayonnaise Evt. hjemmelavet. Mængde efter behov
Sådan gør du
Brioche burgerboller
- Jeg brugte disse briocheboller, som jeg havde liggende i fryseren. Jeg laver altid en stor portion, fremfor blot at bage dem, jeg skal bruge den pågældende dag.
Mayo
- Ingen købemayo kan slå en god hjemmelavet mayo! Det er dog helt ok, hvis du erstatter den med Hellmann's, Miracle Whip eller hvad end, du måtte foretrække.
Pulled beef
- Jeg havde en stor portion kød tilovers fra den 7,5 kilo tunge brisket (oksespidsbryst), jeg havde tilberedt ugen forinden.
- Du kan eventuelt planlægge forud og trevle kødet straks efter den første tilberedning, inden det vakuumpakkes og nedkøles. Som det er med alt andet kød, der skal nedkøles til senere brug, skal du huske at være opmærksom på bakteriedannelsen: Bakterierne stortrives mellem cirka 7 og 50 grader celsius, og for at nedbringe tiden, kødets temperatur ligger i dette felt, er det en god idé at pakke (for eksempel vakuumpakke) kødet straks efter tilberedning og lægge det over i et kar eller håndvasken med isterninger. På denne måde sætter du ikke dit køleskab eller din fryser på overarbejde med et brandvarmt stykke kød.
- Kommer dit kød fra fryseren, tager du det blot ud fra morgenstunden, så det er optøet og klar til din sous vide om aftenen.
- Sæt din sous vide på 65 grader, straks du kommer ind ad døren, og vakuumpak kødet, hvis du ikke allerede har gjort det.
- Giv kødet 45 minutter. Det er underordnet om det trevles før eller efter det er opvarmet.
- OBS: Jeg gemte stegefedtet fra den første tilberedning af min brisket og blandede den med min pulled beef. Læs eventuelt hvordan jeg gjorde her.
Coleslaw
- Den her coleslaw er super lækker til at løfte den fede pulled beef.
Løgmarmelade
- Jeg brugte et par spiseskefulde af denne løgmarmelade.
Anretning
- Halvér burgerbollerne og rist indersiden af dem let sprøde i et par minutter. Dette gør, at brødet ikke opsuger for meget af mayoen.
- Giv dem eventuelt 30 sekunder på ydersiden også, dog uden at riste dem sprøde.
- Smør bundene med den hjemmelavede mayo. Både over- og underbolle.
- Placér den lune pulled beef ovenpå mayoen.
- Læg en god spiseskefuld coleslaw ovenpå kødet.
- Slut af med en klat løgmarmelade, luk din slider og spid den med et grillspyd, for at holde sammen på din burger.
- Servér og nyd!
Noter
Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her: I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.