Opskrift på pizza med kartoffelmos og svinekæber
Her en variant af den klassiske italienske “Pizza Bianco”, der er en hvid pizza, dvs. uden den sædvanlige tomatsauce.
Vi har her erstattet tomatsaucen med en krydret kartoffelmos og til sidst toppet pizzaen med braiserede svinekæber, en god ost samt friske salvieblade.
Resultatet er en velsmagende og anderledes pizza der snildt kan konkurrere med den mere traditionelle af slagsen.

Pizza med kartoffelmos og svinekæber
Ingredienser
- 25 gram Gær
- 2 deciliter Vand
- 1 spsk. Groft salt
- 4 spsk. Olie
- 600 gram Mel hvedemel, pizzamel eller tipo 00
- 500 gram Kartofler
- 3 spsk. Rosmarin frisk, hakket
- 2 spsk. Olivenolie
- Krydderier salt og peber
Sådan gør du
Pizzadej:
Bland lunkent vand, gær, salt og olie i en skål og rør, til gæren er opløst. Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig og lækker. Lad dejen hæve i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker - pas på ikke at slå luften ud af dejen. Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med den på håndryggen, så dejen selv strækker sig tynd.Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand uden salt. Mos de kogte kartofler med en smule af kogevandet og smag mosen til med salt, peber, olivenolie og hakket rosmarin.Fyld:
Da jeg lavede denne opskrift med svinekæber, frøs jeg to af dem ned. De blev taget op fra frost om morgenen og trevlet med to gafler, før de kom på pizzaen. De er tilberedte, så ovnens varme skulle bare genopvarme dem - ikke tilberede dem. Det kunne også gøres med andet braiseret kød, f.eks. bov, spidsbryst eller skært kød. Kartoffelmosen smøres ud på pizzabundene i et tyndt lag, og kødet fordeles herover. Derefter kom jeg revet ost og Salvie 'Tricolor' over (flerfarvet salvie, almindelig kan også sagtens bruges). Pizzaerne blev bagt i 3 minutter ved 275 grader varmluft på bagestål.