x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pizza med kartoffelmos og svinekæber

PER ASMUSSEN | 25. oktober 2018

Her en variant af den klassiske italienske “Pizza Bianco”, der er en hvid pizza, dvs. uden den sædvanlige tomatsauce.

Vi har her erstattet tomatsaucen med en krydret kartoffelmos og til sidst toppet pizzaen med braiserede svinekæber, en god ost samt friske salvieblade.

Resultatet er en velsmagende og anderledes pizza der snildt kan konkurrere med den mere traditionelle af slagsen.


Pizza med kartoffelmos og svinekæber

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Gær
  • 2 deciliter Vand
  • 1 spsk. Groft salt
  • 4 spsk. Olie
  • 600 gram Mel hvedemel, pizzamel eller tipo 00
  • 500 gram Kartofler
  • 3 spsk. Rosmarin frisk, hakket
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Pizzadej:

    Bland lunkent vand, gær, salt og olie i en skål og rør, til gæren er opløst.
    Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig og lækker.
    Lad dejen hæve i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker - pas på ikke at slå luften ud af dejen.
    Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med den på håndryggen, så dejen selv strækker sig tynd.
     

    Kartoffelmos:

    Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand uden salt.
    Mos de kogte kartofler med en smule af kogevandet og smag mosen til med salt, peber, olivenolie og hakket rosmarin.
     

    Fyld:

    Da jeg lavede denne opskrift med svinekæber, frøs jeg to af dem ned.
    De blev taget op fra frost om morgenen og trevlet med to gafler, før de kom på pizzaen. De er tilberedte, så ovnens varme skulle bare genopvarme dem - ikke tilberede dem. Det kunne også gøres med andet braiseret kød, f.eks. bov, spidsbryst eller skært kød.
    Kartoffelmosen smøres ud på pizzabundene i et tyndt lag, og kødet fordeles herover.
    Derefter kom jeg revet ost og Salvie 'Tricolor' over (flerfarvet salvie, almindelig kan også sagtens bruges).
    Pizzaerne blev bagt i 3 minutter ved 275 grader varmluft på bagestål.
    Pizza med kartoffelmos og svinekæber

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Bagestålet kan købes her.