
Opskrift på pighvar sous vide
Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet under tilberedningen.
Her har vi lavet fisken i Sous Vide, en metode, der er virkelig velegnet til fisk. Den blide og præcise tilberedning sørger for, at det sarte fiskekød ikke bliver tørt, men mørt og lækkert smagfuldt.
Lad dig ikke afskrække af ordet sprængning, der måske lyder lidt omstændigt. I princippet er det blot et andet udtryk for at lade fisken trække med salt et stykke tid inden stegning for derved at få et stykke kød, der er fastere i strukturen.

Pighvar sous vide
Ingredienser
- 500 gram Pighvar filet
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at sprænge fisken. Dette gøres ved at drysse den med et godt lag salt og lade den ligge ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Skyl herefter fisken og tør den grundigt med et viskestykke.
- Placer fisken i en vakuumpose og tilbered den i Sous Vide/vandbad i 30 minutter ved 52 grader.
- Tag kødet ud af posen, dup det tørt (gerne med et viskestykke eller køkkenrulle) og server straks.