Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pighvar sous vide

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

13. august 2018
Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet under tilberedningen.

Opskrift på pighvar sous vide

Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet under tilberedningen.

Her har vi lavet fisken i Sous Vide, en metode, der er virkelig velegnet til fisk. Den blide og præcise tilberedning sørger for, at det sarte fiskekød ikke bliver tørt, men mørt og  lækkert smagfuldt.

Lad dig ikke afskrække af ordet sprængning, der måske lyder lidt omstændigt. I princippet er det blot et andet udtryk for at lade fisken trække med salt et stykke tid inden stegning for derved at få et stykke kød, der er fastere i strukturen.


Antal: 4 personer

Pighvar sous vide

Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet under tilberedningen.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Pighvar filet
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at sprænge fisken. Dette gøres ved at drysse den med et godt lag salt og lade den ligge ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Skyl herefter fisken og tør den grundigt med et viskestykke.
  • Placer fisken i en vakuumpose og tilbered den i Sous Vide/vandbad i 30 minutter ved 52 grader.
  • Tag kødet ud af posen, dup det tørt (gerne med et viskestykke eller køkkenrulle) og server straks.