Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pighvar i ovn

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

20. juni 2019
Hel bagt pighvar med røget oksemarv

Opskrift på pighvar i ovn

Den dejlige pighvar tilberedes hel og nænsomt i ovnen og serveres sammen med sprængt og røget marv samt spiselige blomster.

Denne ret passer godt til en festlig lejlighed og den vil med garanti imponere dine gæster.

Vi har opskriften fra bogen: “Spiselige blomster“, hvor forfatteren Sylvester Andersen skriver følgende om opskriften:

“De valgte blomster bidrager til en virkelig farverig og sommerlig ret og giver en masse smag af blomster og pollen, som passer fint til den røgede marv og fisken.”


Servings: 4 Portioner

Pighvar i ovn

Hel bagt pighvar med røget oksemarv
Author: Muusmann Forlag
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredients

  • 1 stk. Pighvar 1 hel pighvar på ca. 1,2-1,5 kg
  • 500 gram Oksemarv
  • 500 gram Smør
  • 1 stk. Citron
  • Salt
  • Peber
  • Spiselige blomster 12 stk. af hver: biblommeblomster, skovsyreblomster, katostblomster, lavendelblomster, oksetungeblomster, røllikeblomster, hybenroseblomster & silkekatostblomster

Instructions

Dagen før:

  • Kom oksemarven i en saltlage lavet efter forskriften 50 g salt til 5 dl vand.
    Lad den ligge i lagen i 12 timer.
     

På dagen:

  • Rens pighvarren godt for blod og vask den grundigt med koldt vand.
    Dup den godt af med lidt køkkenrulle og læg den i et ildfast fad.
    Fordel alt smørret ud over fisken samt citronsaft, lidt salt og peber og kom fadet i en forvarmet ovn på 180 °C i ca. 12-20 minutter.
    Kig til fisken ofte undervejs, så snart kødet slipper benet, er den færdig.
    Efter 12 timer i saltlagen tages marven op og duppes godt med køkkenrulle.
    Ryg nu marven ved at placere den i en sigte over en gryde med rygesmuld i bunden og dækket med sølvpapir.
    Ryg den, indtil den skifter farve fra hvidlig til gul og lugter af røg.
    Skær den i tynde skiver.
     

Anretning:

  • Tag forsigtigt skindet af den bagte pighvar, læg den herefter over på et flot fad og kom de tynde skiver røget marv på.
    Pynt hele fisken med de mange blomster.