Peberbøf

Peberbøf

15 min
15 min
1  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Opskrift på den franske klassiker: "Steak au poivre vert" (Peberbøf), hvor de lækre syrlige peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.
Om opskriften
Beskrivelse

Opskrift på den franske klassiker: "Steak au poivre vert" (Peberbøf), hvor de lækre syrlige peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.

Vi har fået opskriften fra Michel Michauds bog: "Smagens Mester".

Ingredienser
Oksemørbrad
200 g Oksemørbrad
  Madagaskarpeberkorn (Syltede og knust)
  Smør
Pebersauce
3 cl Cognac (3-4 cl)
5 cl Hvidvin
5 cl fond (Brun (5-6 cl))
5 g Smør
Vejledning

Bøf

Vend 1 skive oksemørbrad à ca. 200 g i knuste syltede, grønne Madagascarpeberkorn.

Steg 2-3 minutter på begge sider i smør på en sauterpande, tag op og læg tournedosen på en tallerken med et stykke stanniol over.

 

Sauce

Flambér panden med 3-4 cl cognac, tilsæt 5 cl hvidvin og reducér til næsten “tør pande”.

Tilsæt 5-6 cl fond brun (se side 42) og pisk op med 5 g smør.

Hæld saucen over tournedosen og servér straks.

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Smagens Mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier