Go Back
+ servings
Servings: 1 Portioner

Peberbøf

Opskrift på den franske klassiker: "Steak au poivre vert" (Peberbøf), hvor de lækre syrlige peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.
Author: Muusmann Forlag
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Keyword: Aftensmad, Frankrig, oksekød, Oksemørbrad
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Oksemørbrad

  • 200 gram Oksemørbrad
  • Madagaskarpeberkorn Syltede og knust
  • Smør

Pebersauce

  • 3 centiliter Cognac 3-4 cl
  • 5 centiliter Hvidvin
  • 5 centiliter fond Brun (5-6 cl)
  • 5 gram Smør
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Bøf

  • Vend 1 skive oksemørbrad à ca. 200 g i knuste syltede, grønne Madagascarpeberkorn.
  • Steg 2-3 minutter på begge sider i smør på en sauterpande, tag op og læg tournedosen på en tallerken med et stykke stanniol over.

Sauce

  • Flambér panden med 3-4 cl cognac, tilsæt 5 cl hvidvin og reducér til næsten “tør pande”.
  • Tilsæt 5-6 cl fond brun (se side 42) og pisk op med 5 g smør.
  • Hæld saucen over tournedosen og servér straks.