ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Peberbøf

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

12. februar 2019
Opskrift på den franske klassiker: "Steak au poivre vert" (Peberbøf), hvor de lækre syrlige peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.

Opskrift på peberbøf

Opskrift på den franske klassiker: “Steak au poivre vert” (Peberbøf), hvor de lækre syrlige peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.

Vi har fået opskriften fra Michel Michauds bog: “Smagens Mester“.


Antal: 1 Portioner

Peberbøf

Opskrift på den franske klassiker: "Steak au poivre vert" (Peberbøf), hvor de lækre syrlige peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Oksemørbrad

  • 200 gram Oksemørbrad
  • Madagaskarpeberkorn Syltede og knust
  • Smør

Pebersauce

  • 3 centiliter Cognac 3-4 cl
  • 5 centiliter Hvidvin
  • 5 centiliter fond Brun (5-6 cl)
  • 5 gram Smør

Sådan gør du

Bøf

  • Vend 1 skive oksemørbrad à ca. 200 g i knuste syltede, grønne Madagascarpeberkorn.
  • Steg 2-3 minutter på begge sider i smør på en sauterpande, tag op og læg tournedosen på en tallerken med et stykke stanniol over.

Sauce

  • Flambér panden med 3-4 cl cognac, tilsæt 5 cl hvidvin og reducér til næsten “tør pande”.
  • Tilsæt 5-6 cl fond brun (se side 42) og pisk op med 5 g smør.
  • Hæld saucen over tournedosen og servér straks.